display result search
منو
عطر خوش زندگی، جلسه دهم

عطر خوش زندگی، جلسه دهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 39 دقیقه مدت قطعه
  • 58 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «عطر خوش زندگی»، جلسه دهم، سال 1402

به مناسبت این ایام درس و تحصیل بچه ها، بحثی را تدارک دیدم که هم بحث تربیتی است هم إن شاء ألله جنبه ملاحظاتی دارد که بچه ها به مدرسه می روند. انسان ها شخصیت های مختلفی دارند. ما یک شخصیت عمومی داریم که نحوه مواجهه ما با همسر، بچه ها و سایر اطرافیان را تعیین می کند.
این شخصیت عمومی از روزهای کودکی و بلکه روزهای اول تولد انسان شکل می گیرد. نوع راه رفتن، حرکات و سکنات انسان وراثتی نیست، الگوگیری و شکل گیری شخصیت است. بخشی از شخصیت در دوره ازدواج شکل می گیرد. مثلا شخصی بعد ازدواج منظم تر می شود، رفیق بازی نمی کند و... پس شخصیت انواعی دارد. شخصیت عمومی. شخصیت زندگی مشترک. شخصیت علمی.
چگونه شخصیت علمی بچه ها را شکل دهیم . آرزوی خیلی از والدین این است که بچه وقتی از مدرسه آمد، خودجوش بنشیند تکالیفش را انجام دهد . اما تا لحظات آخر شب درگیر این بچه هستند تا تکالیفش را انجام دهد! مقصر این رفتار بچه ها خیلی مواقع خود والدین هستند. با یک رفتار آگاهانه می توان به آن آرزو در اول سال تحصیلی رسید. در پایه های اول ابتدایی راحت تر، در پایه های بالاتر کمی سخت تر، ولی می شود در اول سال با یک هنرمندی این کار را انجام داد. شخصیت علمی خوب ویزگیهایی دارد.
مستقل و غیر وابسته: شخصیت علمی خوب، شخصیتی است که هر چه مستقل تر و غیر وابسته تر باشد.. بچه ای می شناسم با تلفن به دوستش املا می گیرد و حتی در حد نوشتن املا وابسته مادر نیست. تمرکز و توجه خوب؛ بچه هایی که تمرکز و توجه خوبی دارند از لحاظ علمی رشد می کنند. در طرف مقابل، یکی از علل دل ندادن بچه ها به درس، نداشتن تمرکز و توجه پایین است. به مناسبت ایام شروع سال تحصیلی، در ادامه به عواملی اشاره می کنیم که باعث پایین آمدن تمرکز بچه می شود.
استفاده بیش از اندازه از تلویزیون: بچه هایی که بیش از صد دقیقه از تلویزیون استفاده می کنند تمرکزشان پایین می آید که این دلائل علمی خود را دارد.
استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه: بچه هایی که زیاد از تلفن همراه استفاده می کنند و دائم مشغول استفاده از گوشی هستند نیز تمرکزشان کم می شود. موبایل برای بچه ها از سمّ بدتر است، این را بدانید! پدر و مادری که می خواهند فرزند موفق داشته باشند باید بتوانند به گونه ای فرزندانشان را قانع کنند که حالا حالاها موبایل نداشته باشد. مثلا تا دیپلم، یا ازدواج. نمی توانیم کسی پیدا کنیم که روزانه ده ساعت با گوشی مشغول باشد، از این کانال به آن کانال و از این گروه به آن گروه مشغول باشد، بگوییم الحمدلله روز به روز زندگی‌اش دارد بهتر می شود، خانه اش منظم‌تر می شود، بچه اش را بهتر از قبل تربیت می کند و ...! بچه ها نیز همینطور هستند. بچه هایی که وارد درس و مدرسه می شوند، هر چه میزان استفاده آنها از تلفن همراه را به صفر برسانید، باید دعاگوی خودتان باشید. چه اینکه به بچه ها دارید کمک می کنید .

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 39:27

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    قدرت جذب که تو وجود ادمهاست راه را به تو نشان میدهد

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی