display result search
منو
عطر خوش زندگی، جلسه ششم

عطر خوش زندگی، جلسه ششم

  • 1 تعداد قطعات
  • 53 دقیقه مدت قطعه
  • 105 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «عطر خوش زندگی»، جلسه ششم، سال 1402

در تربیت یکسری مزاحم عواملی داریم که حرکت تربیتی را کُند می کند. به یکی دو مورد اشاره کردیم، می خواهم موارد دیگری را خدمتتان عرض کنم.
اگر ما بخواهیم در تربیت یک حرکت خوب و روان و ثمربخشی داشته باشیم، باید چیزهایی که به عنوان مانع تربیتی هست را از مسیر برداریم. موانعی که ناخودآگاه، بدون اینکه متوجه آنها باشیم، جزء موانع هست. بلکه گاهی فکر می کنیم کمک کار هستند، داریم استفاده می کنیم و حال آنکه آنها مانع هستند و فرزندان ما را از دسترس تربیتی ما خارج می کنند. اگر بخواهیم کار تربیت را پیش ببریم باید بچه ها در اختیار ما باشند. چند عامل هست که باعث می شود بچه ها از دسترس خارج شوند. وقتی می گوییم فرزند از دسترس تربیتی خارج می شود، منظور چیست؟!
- ما را قبول ندارند.
- فکر و ذهن او سمت و سوی دیگر است؛ گاهی اوقات بچه در خانه هست، اما ذهنش در کوچه است، نزد دوستش است، ذهنش پیش آن است که چطور یک دوچرخه یا موتوری بخرد. گاهی مادر خیلی انرژی صرف می کند اما عملا بچه گویا هیچ حرف شنوی ندارد.
- جسم آنها در اختیار ما نیست؛ چه رسد به فکر آنها. مثلا بچه صبح می رود بیرون شب می آید، یا هست، ولی مادر دائم سرگرم آشپزخانه و تمیز کردن خانه است. گویا بچه در دید و تیررس نگاه شما نیست .
حالا چه می شود این اتفا ق می افتد؟! می گوییم عواملی هست که مزاحمت برای ما ایجاد می کند تا ما را قبول نکنند، یا فکر و ذکرشان جای دیگر می رود، عملا هم دوست نداشته باشند کنار ما باشند. حالا عوامل مزاحم تربیت چه هست؟!
رسانه ها؛ بچه ها هر چه بیشتر در اختیار رسانه ها قرار گیرند، تربیت پذیری شان از ما ضعیف می شود. فکر و ذهن او به فضای رسانه سپرده شده، آنها روی بچه های ما کار می کنند. افرادی که معمولا می خواهند بچه های خوبی تربیت کنند، سعی می کنند ارتباط بین خودشان و فرزندانشان را تقویت کنند. بیشتر با او صحبت کنند، بیشتر به او محبت و توجه کنند. رسانه که می اید ذهن بچه را تسخیر می کند .
بچه را در یک عالم تخیلاتی میبرد. بچها ی که پای رسانه می نشیند خراب می شود، و نه صرفا خراب اخلاقی! فکر او مسموم می شود، تربیت او آسیب می بیند. لذا هر چه رسانه کمتر، محدودتر و مفیدتر استفاده شود موفقتر هستیم. برای اینکه رسانه از مزاحمت خارج شود باید به سه مؤلفه دقت کرد، چه وقتی ببینیم، چه چیزی ببینیم، چقدر ببینیم. برای چه وقتی دیدن توصیه می شود اول روز و انتهای روز کمتر دیده شود. چه ببینیم خب قطعا برنامه های مناسب که خیلی گسترده است، و اینکه چقدر ببینیم حداکثر برای بچه ها صد دقیقه از همه رسانه ها خوراک روزانه شان باید باشد نه بیشتر.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 53:26

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی