display result search
منو
خودباوری، جلسه چهارم

خودباوری، جلسه چهارم

  • 1 تعداد قطعات
  • 29 دقیقه مدت قطعه
  • 147 دریافت شده
خطیب : حجت الاسلام سیدمحمد انجوی نژاد
مناسبت مذهبی : محرم 1402
نام سریالی : خودباوری
مناسبت : محرم
سخنرانی حجت الاسلام سیدمحمد انجوی نژاد با موضوع «خودباوری»، جلسه چهارم، سال 1402

ادامه مواردی که باعث خودتخریبی می‌شود:
یک؛ اخبار منفی. دو؛ کوچک شمردن داشته‌ها و تمرکز بر نداشته‌ها. سه؛ مشخص نکردن اولتیماتوم زمانی برای خواسته‌ها. چهار؛ کلیشه‌ها و تابوهای موجود موفقیت.
پنج؛ خودباوری بر مبنای توهم:
در صورتی می‌توانیم از مردم توقع داشته باشیم که ما را باور کنند که خودمان، خودمان را باور کرده باشیم. کسانی که می‌خواهند در پست‌ها و جایگاه‌های بالاتر قرار بگیرند، خودباوری که از خودشان نشان می‌دهند، باید بیشتر از مردم هم باشد؛ یعنی خودش باید خودش را برای سرپرستی قبول داشته باشد.
کسی که می‌خواهد مسئول شود، باید پیه آن را به تنش بمالد که قرار است کمتر از قانون گیرش بیاد. پدر قرار است در خانه کمتر از بقیه بخورد؛ مادر قرار است کمتر بخوابد.
خودباوری باید بر مبنای خودساختگی اتفاق بیفتد؛ نه بر مبنای توهم! آیا این‌قدر خودساخته شده‌ایم؟
فرمانده باید یک شخصیت مختص به خود داشته باشد؛
کسی که مدیر است از همان کودکی شخصیت و منش مدیریت را دارد. امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌فرمایند شخصیت بچه‌هایتان را شوخی نگیرید، اگر می‌بینید در ارتباط با هم‌بازی‌هایش بخل و حسادت دارد، همین الان شخصیت او را درست کنید، نگویید بچه است. چرا بچه‌های دیگر این ویژگی را ندارند؟ این موضوع از شاکله فراتر است و در وادی تربیت قرار می‌گیرد.
فرد خودباور، خودباور است چون خودساخته است.
شش؛ تأثیر محیط بر خودباوری و انفعال:
امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌فرمایند: «إن طبیعتک یسرق»؛ ضمیر ناخودآگاه شما از ضمیر های اطراف می دزدد و شما اصلا متوجه نمی‌شوید.
مشاوره با افراد با حال روانی بد، کارکنان قوه قضاییه که با مجرمان در ارتباط هستند، نیروی انتظامی و امنیتی و ... در حین کار خورد می‌شوند.
زمانی که شغل شما این موارد نیست، چه دلیلی دارد با فردی که مشکل روانی دارد ارتباط داشته باشی؟ چه دلیلی دارد در فضای مجازی کسی را دنبال کنی که مشکل دارد؟ پای هر درد و دلی ننشین! به روح خودت رحم کن!
هفتم؛ عدم تمرکز بر موضوع و سطحی‌نگری:
یک ضرب‌المثل داریم که «با یه دست چندتا هندونه می‌خوای برداری؟»
دو مدل آدم داریم:
1. دریا هستند اما کم عمق: اگرچه مساحتش بیشتر است اما به آن اعتماد نکن. به‌واسطهٔ فضای مجازی، در حال حاضر آدم‌ها همه‌‌چیز دان شده‌اند و راجع به همه موضوعات اطلاعاتی دارند اما عمق ندارد.
2‌. رود هستند اما عمیق: اگرچه سطحش کمتر است، به آن اعتماد کن‌.
شرط موفقیت، تمرکز است؛ رود باش و عمیق!
خودباوری زمانی اتفاق می‌افتد که فرد حرف خودش را باور داشته باشد و زمانی این اتفاق می‌افتد که حرفش عمق داشته باشد. اطمینان از یک موضوع عمق و خودباوری می‌آورد.
هشتم؛ حرکت در مسیری که به آن علاقه نداری:
برای تمرکز، مسیر خود را با علائقت تنظیم کن. آدم‌ها وقتی در مسیر علاقه‌شان حرکت می‌کنند خودباورند؛ وقتی در مسیر غیرموردعلاقه حرکت می‌کنی چون خودت هم آن را دوست نداری، نمی‌توانی آن را توصیه کنی.
امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌فرمایند مسیرت را با علائقت تنظیم کن تا به موفقیت برسی. اگر فرد مسیرش را با علائق دیگران تنظیم کند، همیشه آویزان است.
علائقت را با توانایی‌هایت تنظیم کن. مسیرت را با علائق و توانایی‌هایت تنظیم کن. بر اساس توانایی‌هایت بار را بردار.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 29:08

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی