display result search
منو
خودباوری، جلسه یازدهم

خودباوری، جلسه یازدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 32 دقیقه مدت قطعه
  • 120 دریافت شده
خطیب : حجت الاسلام سیدمحمد انجوی نژاد
مناسبت مذهبی : محرم 1402
نام سریالی : خودباوری
مناسبت : محرم
سخنرانی حجت الاسلام سیدمحمد انجوی نژاد با موضوع «خودباوری»، جلسه یازدهم، سال 1402

آدم‌ها سه دسته هستند:
- خودباور؛
- دیگرباور؛
- خودشیفته.
در قسمت اول به‌طور کامل راجع‌به این افراد صحبت شد. موضوع این قسمت، طرح سؤالاتی برای تشخیص خودباوری، خودشیفتگی یا دیگر باوری است. با پاسخ به این سؤالات می‌توانید متوجه شوید که جزء کدام دسته هستید. خیلی از کسانی که فکر می‌کنند خود باورند، خودشیفته‌اند و بالعکس.
پاسخ به این سؤالات باید براساس زندگی و سبک زندگی‌مان باشد تا مشخص شود که الان در کدام دسته هستیم.
سؤالات:
آیا در زندگی دنبال کارهای معمولی و ساده هستی و با کوچک‌ترین مشکل کنار می‌کشی؟
آدم‌های خودباور در امور مادی و معنوی، کاری را انتخاب می‌کنند که ارزش بیشتری داشته باشد، ولو سخت باشد. آدم‌هایی که خودباوری ندارند راحت‌ترین کار را انتخاب می‌کنند.
نحوهٔ تعامل شما در کار گروهی چگونه است؟
خیلی از ما مستقلاً آدم‌های خیلی قوی‌ای هستیم. آدم‌های خودباور غیر از اینکه مستقلاً قوی هستند، در کار گروهی خیلی موفق‌اند؛ چون به هم‌گروهی خود حسادت نمی‌کنند، همکاری را بلد هستند و اگر کسی کمکشان کند احساس کوچکی نمی‌کنند.
اتفاقاً آن فردی که نمی‌تواند کار گروهی کند خودباور نیست، خودشیفته است.
در سوگ، داغ، اضطراب، خشم، ناراحتی، سرما، گرما، در مکان یا شرایطی که به شما فشار جسمی می‌آید، چقدر بر خودت کنترل داری؟
خودباوری این‌طور خودش را نشان می‌دهد که اگر بر جسمت فشار آمد تو چقدر با شرایط عادی فرق داری. بالأخره فرق داری؛ اما این‌که چقدر فرق داری خیلی مهم است.
داغ، اضطراب، خشم، خستگی و... بر جسم اثر می‌گذارد، اما چقدر زمان می‌برد که به حالت عادی برگردید؟ به همان میزان خودباوری دارید.
آدم‌های خودباور، خودشان را زود جمع می‌کنند؛ خوب و زود قضیه را مدیریت می‌کنند. در‌حالی‌که آدم‌هایی که خودباوری ندارند، از هیچ بحران می‌سازند. نمی‌توانند جمعش کنند و بحران مثل ویروس تکثیر می‌شود.
آیا وقتی اتفاق بدی برایت می‌افتد، به آینده و گذشته‌ات نگاه می‌کنی یا نه؟
بعضی از ما در بحران، تمام پل‌های پشت سر را خراب می‌کنیم. اگر می‌خواهی دعوا کنی، دعوا کن چرا راه‌های برگشت را می‌بندی؟ اگر من با آدمی در موضع اقتصادی اختلاف دارم چه دلیلی دارد نتوانیم در موضع اجتماعی با هم اتحاد داشته باشیم؟
آدم‌های خودباور کسانی هستند که به این سادگی همه چیز را قاطی نمی‌کنند و مباحث مختلف را خیلی قشنگ تفکیک می‌کنند. هر بحثی را در جایگاه و فضای خودش مطرح می‌کنند.
برآیند موفقیت در تصمیم‌های کلیدی و حیاتی زندگی‌ شما چقدر است؟
اگر خودت را صاحب ایده و نظر می‌دانی به عقب برگرد و برآیندی از تصمیماتت تا الان بگیر. اگر بالای پنجاه درصدش برایت مشکلاتی ایجاد کرده است، لطفاً اولاً بدون مشورت تصمیم نگیر، دوماً مشاوره نده.
اگر بالای پنجاه درصد از تصمیماتت جواب داده، بدان آدم خودباوری هستی و قابلیت این را دارد که راجع‌به آن تصمیمات مشورت هم بدهی.
امروز آدم‌هایی که خودشان نتوانسته‌اند زندگی شخصی و اجتماعی‌شان را جمع کنند و هیچ موفقیتی ندارند، به‌دلیل یک هنر، فیافه‌ یا ... ، به شما در همه چیز مشورت می‌دهند؛ عقل می‌گوید اگر می‌خواهی حرف فردی را گوش کنی، بدان این حرف وحی نیست؛ روی آن فکر کن.
چقدر روی موضوع مدنظر تمرکز دارید و عمیق می‌شوید؟
همه‌چیزخواری، همه‌چیز فهمی و همه‌چیز‌دانی مُدهای دنیای امروز است. زردپسندی آدم‌ها را به سمت کلماتی مثل همه‌چیز‌خواهی، همه‌جا‌باشی و... سوق می‌دهد.
یک جهان علمی هم داریم که دنبال عمق است؛ یک مسیر جهان به سمت کوچک‌تر، عمیق‌تر و تخصصی‌تر شدن مباحث علمی پیش می‌رود که 10 درصد جهان علم است؛ همین 10 درصد هم جهان را مدیریت می‌کند. 90 درصد دیگر هم زردپسند هستند؛ یعنی دنبال صفحهٔ اجتماعی، کانال و ... هستند. همه‌چیز بلدند و هیچ چیز بلد نیستند!
انسانِ امروز، دنبال کسی است که برایش بازی کند، مثلاً فقر را بازی کند تا او گریه کند. می‌داند صادق نیست اما دوست دارد شعار صداقت را باور کند.
در طول تاریخ دردمندان به انزوا رفتند و بازیگران تاریخ را عوض کردند. اگر عاشورا اتفاق افتاد، به خاطر بازی جناح مقابل بود چون کسی حوصله نداشت مکتب امیرالمؤمنین (ع) را بفهمد، گفتند نماز را می‌خوانیم دیگر؛ نماز، نماز است دیگر!
همه چیز دارد بازی می‌شود. بازی فقر، بازی نماز و ... . کسی حوصله احصاء و عمیق شدن ندارد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 32:08

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    خواهش میکنم از اقای انجوی بیشتر فایل بزارید

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی