display result search
منو
تفسیر آیه 29 سوره توبه

تفسیر آیه 29 سوره توبه

  • 1 تعداد قطعات
  • 5 دقیقه مدت قطعه
  • 438 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره توبه - آیه 29

قاتِلُوا الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَا بِالْیَوْمِ الْأَخِرِ وَلَایُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَلَا یَدِینُونَ دِینَ الْحَقِّ مِنَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَبَ حَتَّى‏ یُعْطُواْ الْجِزْیَةَ عَن یَدٍ وَهُمْ صَغِرُونَ‏

ترجمه
با کسانى از اهل کتاب (یهود، نصارى، مجوس، صابئین،) که به خدا و روز قیامت ایمان نمى‏آورند و آنچه را خدا و رسولش حرام کرده ‏اند، حرام نمى‏ شمرند و به دین حقّ گردن نمى‏ نهند بجنگید، تا با خوارى و ذلّت، به دست خود جزیه بپردازند.


در آیات قبل، سخن از پلید بودن مشرکان و نبرد با آنان بود، در این آیه شیوه‏ برخورد با اهل کتاب را بیان مى ‏کند که یکى از دو راه در پیش آنان است: جنگ، یا پرداختِ جزیه.
همان‏ گونه که مسلمانان با پرداخت خمس و زکات، به دولت اسلامى کمک مى‏ کنند و از مزایاى امنیّت و خدمات بهره ‏مند مى‏ شوند، اهل کتاب نیز با پرداخت مبلغى به نام جِزیه، بودجه‏اى را که صرف آنها مى‏ شود، تا حدّى تأمین مى ‏کنند.
مقدار جزیه را نیز رهبر مسلمین تعیین مى‏ کند. البتّه باید به اندازه‏ اى باشد که پرداخت آن براى اهل کتاب سنگین باشد. «وهم صاغرون»
امام صادق (ع) فرمود: اگر مقدار جزیه کم باشد، در پرداخت تفاوتى در روحیّه‏ آنان حاصل نشده و احساس حقارت نمى‏ کنند.
با اینکه اهل کتاب، به خدا و قیامت ایمان دارند، ولى در آیه آنان را نسبت به خدا و قیامت بى‏ایمان معرّفى کرده است، زیرا قرآن، کسانى را که به بخشى از معارف ایمان دارند و بخشى را منکرند، کافر مى‏ داند. به علاوه اگر ایمان به مبدأ و معاد آمیخته به خرافات باشد، به منزله‏ کفر است.

پیام ها

1- اهل کتاب، اگر به دستورات انبیاى خود عمل نکنند، مجرم شناخته مى‏ شوند. «قاتلوا الذین... لایحرّمون ما حرّم اللَّه»
2- دین حقّ، تنها اسلام است و ادیان دیگر به دلیل تحریف و خرافاتى که در آنها جا داده‏ اند، حقّ نمى‏ باشند. «و لا یدینون دین الحق»
3- در مقابل کفّار اهل کتاب که ایمان نمى‏آورند، دو راه وجود دارد: یا جنگ، یا تسلیم و پرداخت جزیه. «قاتلوا... حتّى یعطوا الجزیة»
4- گرفتن مالیات سرانه از اهل کتاب، الزامى است و باید از موضع قدرت و به صورت نقدى باشد و آنان نیز با تواضع وتسلیم بپردازند. «عن یدٍ، صاغرون»
5 - حکومت اسلامى باید از چنان قدرتى برخوردار باشد که دیگران تسلیم او شوند. «قاتلوا الذین لا یؤمنون ... و هم صاغرون»
6- اقلّیت ‏هاى مذهبى باید در برابر نظام اسلامى خاضع باشند. «صاغرون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 5:44

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام در متن عربی ایه ۲۹ توبه هیچ اشاره ای به اهل کتاب نشده بلکه اشاره به کسانی شده که ۱- به خدا و روز رستاخیز ایمان نمی اورند ۲-انچه را خدا و رسولش حرام کرده حرمت نگه نمی دارند ۳-به دین حق را نمی پدیرند با این توصیح که اهل کتاب دین حق دارند پس چگونه در ترجمه ها کار زار با اهل کتاب پیشنهاد می شود

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی