display result search
منو
صبر پایه شکل‌گیری زندگی خوب

صبر پایه شکل‌گیری زندگی خوب

  • 1 تعداد قطعات
  • 36 دقیقه مدت قطعه
  • 175 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «صبر پایه شکل‌گیری زندگی خوب»، سال 1401

نظام فکری غرب بر اساس تمدن باطل خود به دنبال تحمیل و سلطه فرهنگی و تربیتی است. تمدن غربی در موضوع تربیت، جایگاه مربیان، والدین، روحانیان دینی و مدرسه را پایین می‌آورد، تا جایی که در محیط خانه نقش پدر و مادر در حد تأمین‌کننده نیاز زیستی تنزل پیدا می‌کند.
تمدن غربی با سلطه تربیتی ضمن خارج ساختن فرزندانمان از مدیریت تربیت الهی و دینی، به دنبال لشکر سازی و سوق دادن تفکرها در مسیر اهداف باطل است. یکی از تکالیف ما در این برهه حساس این است که ابزارهای آنها در حوزه تسلط و سلطه تربیتی را بشناسیم و برای آن راهکار داشته باشیم.
امروز با وجود رسانه‌ها، سلطه فکری و فرهنگی غرب آسان شده است. با ابزارهای به‌روز رسانه‌ای در تک‌تک خانه‌های ما نمایندگانی دارند که فکر و ذهن فرزندانمان را درگیر امواجی از تفکرات باطل می‌سازند تا ما را با نسلی بی‌توجه به آموزه‌های دینی، اخلاقی و رفتاری روبرو کنند.
در فرهنگ غربی ادب و احترام پدر – فرزندی هیچ جایگاهی ندارد. در تمدن غربی محوریت منفعت‌طلبی بوده، فرزندان تا جایی با خانواده همراه هستند که منفعتشان تأمین گردد.
اگر بخواهیم نسل تراز را بر اساس هدف متعالی قرآن «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» تربیت کنیم، باید به 30 شاخصه مهم تربیتی توجه داشته باشیم. اخلاق و رفتار انسان بااراده متعالی می‌شود و انسان بااراده در برابر گناه از خود ضعف نشان نمی‌دهد.
تحمل‌پذیری و تاب‌آوری، خانواده دوستی و ولایت‌پذیری از جمله شاخصه‌های تربیت اسلامی است. نظام مبتنی بر تمدن و فرهنگ غربی، برای کنترل جامعه، انسان‌ها را به سمت راحت‌طلبی سوق می‌دهد.
انسان عجول در تمام ساحت‌های زندگی آسیب‌پذیر خواهد بود. معصیت و گناه با دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم درهم‌آمیخته شده است؛ صبر بر معصیت و گناه از نکات مهم تربیت نسل الهی است.
صبر در مصیبت و سختی‌های مسیر زندگی مهم و از جایگاه ویژه ای برخوردار است. متأسفانه در بسیاری از مواقع به‌جای این که به فرزندانمان یاد دهیم در برابر سختی مقاوم بوده، مشکل و بحران را به سمت حل مسئله سوق دهند، بر ناتوانی آنها صحه گذاشته، دخالت‌های بی موردی در زندگی‌شان می‌کنیم.
وضعیت زندگی امروز، به‌مراتب بهتر از زندگی‌های دوران گذشته است. متأسفانه در سبک زندگی‌های کنونی، صبر و طاقت بر سختی‌ها بسیار کم شده است؛ صبر پایه شکل‌گیری زندگی‌های خوب است.
مسئولیت‌پذیری از دیگر شاخصه‌های مدل تربیت دینی پرورش نسل و فرزندان است. انسانی که مسئولیت‌پذیر نباشد، با بزرگ‌شدن مشکلاتش نیز بزرگ و مدل مسئولیت‌پذیری او حساس‌تر می‌شود.
مسئولین پذیری از مهم‌ترین شاخصه‌های نسل امام زمانی است. انسان مسئولیت‌پذیر مقدمات ظهور صاحب‌الزمان (عج) که گسترش عدل و داد و تربیت انسان‌های صالح است را جزو رسالت‌های اصلی خود تنظیم می‌کند.
آیه شریفه «أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» باعث آرامش درونی و از شاخصه‌های مهم تربیت اسلامی است. در مدل تربیت اسلامی، باید انسان‌هایی که از درون آرامش داشته، به دیگران آرامش می‌دهند، تربیت کنیم.
دنیا محل آسایش نیست و نظام فکری اسلام نیز بر کسب آرامش در زندگی تصریح دارد. باید فرزندانمان را به‌گونه‌ای تربیت کنیم تا زن و شوهرهای آینده در کنار هم آرامش را تجلی داده، به «لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا» برسند. انسان مؤمن آرامش‌بخش است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 36:41

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی