display result search
منو
تفسیر آیه 17سوره  بقره

تفسیر آیه 17سوره بقره

  • 1 تعداد قطعات
  • 4 دقیقه مدت قطعه
  • 1253 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه 17

مَثَلُهُمْ کَمَثَلِ الَّذِى اسْتَوْقَدَ نَاراً فَلَمَّآ أَضَآءَتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَکَهُمْ فِى ظُلُمَتٍ لَّا یُبْصِرُونَ‏

ترجمه

مَثل آنان (منافقان)، مَثل آن کسى است که آتشى افروخته، پس چون آتش اطراف خود را روشن ساخت، خداوند روشنایى و نورشان را ببرد و آنان را در تاریکى‏هایى که (هیچ) نمى ‏بینند، رهایشان کند.

مثال، براى تفهیم مطلب به مردم، نقش مؤثّرى دارد. مسائل معقول را محسوس و بدین وسیله راه را نزدیک وعمومى مى‏کند، درجه اطمینان را بالا مى‏ برد ولجوجان را خاموش مى‏سازد. در قرآن مثال‏هاى فراوانى آمده است از جمله:
مثال حقّ، به آب و باطل به کفِ روى آب. مثال حقّ به شجره‏ طیّبه و باطل به شجره‏ خبیثه. تشبیه اعمال کفّار به خاکسترى در برابر تندباد. و یا تشبیه کارهاى آنان، به سراب. تشبیه بت‏ها و طاغوت‏ها به خانه عنکبوت. تمثیل دانشمند بى‏ عمل به الاغى که کتاب حمل مى‏ کند. و تمثیل غیبت، به خوردن گوشت برادرى که مرده است.
این آیه نیز در مقام تشبیهِ مجموعه‏ اى از روحیّات و حالاتِ منافقان است. آنان، نار مى‏ افروزند، ولى خداوند نورش را مى‏ برد و دود و خاکستر و تاریکى براى آنان باقى مى‏ گذارد.
امام رضا (ع) فرمودند: معناى آیه «ترکهم فى ظلمات...» آن است که خداوند آنان را به حال خود رها مى‏ کند.

منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 4:27

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی