display result search
منو
شرح فراز سوم دعای مکارم اخلاق

شرح فراز سوم دعای مکارم اخلاق

  • 1 تعداد قطعات
  • 36 دقیقه مدت قطعه
  • 194 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید روح الله خاتمی درباره ی شرح فراز سوم دعای مکارم الاخلاق


در فراز سوم دعای مکارم الاخلاق امام سجاد (ع) آمده است: وَ اکفِنِی مَا یَشغَلُنِی الإِهتِمَامُ بِهِ، وَ استَعمِلنِی بِمَا تَسألُنِی غَداً عَنْهُ، وَ استَفْرِغْ اَیَّامِی فِیمَا خَلَقتَنِی لَهُ، مرا از هر کار که پرداختن به آن، مرا از پرداختن به تو باز می دارد، نجات بده و به کاری گمار که در قیامت از من پرسش می کنی و تمام روزهای عمر مرا در کاری که مرا برای آن آفریده ای، قرار بده.
اگر انسان به جایگاهی برسد که آن طور که باید دنیا و حیات دنیا را بشناسد، می فهمد که این دنیا برای حیات دائمی انسان نیست و بستری است برای رسیدن به کمال و مسیری است برای رسیدن به حیات اخروی. آغاز زندگی از رحم مادر و پایانش آن زندگی است که در آخرت برای انسان مقدر شده است. اگر تلقی ما از زندگی دنیا این باشد، بالاترین استفاده را از لحظات خود می بریم. رمز سعادت انسان در این است که شناخت درست از عوامل و نعمت هایی که در اختیارش قرار گرفته است، به دست بیاورد.
امیر المومنین علیه السلام می فرمایند: إِنَّمَا الدُّنْیا دارُ ‏مَجازٍ، وَ الاخَرِةُ دارُ قَرارٍ، فَخُذُوا مِنْ مَمَرِّکُمْ لِمَقَرِّکُمْ؛ دنیا گذرگاهی است، منزلگاه شما آخرت است، آن چه برای آخرت نیاز است، در دنیا ذخیره کنید.
کسانی که ایمان به دار آخرت ندارند، هدف معینی نیز در زندگی ندارند و همیشه ناراضی و ناراحت هستند و دنیا را مزمت می نمایند. همان گونه که خدا در قرآن می فرماید: الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا، خدایی که مرگ و زندگی را برای شما آفرید برای این است که شما را آزمایش کند و ببیند کدام شما نیکوکار تر هستید. همچنین در آیه: کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَنَبْلُوکُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَیْرِ فِتْنَةً وَإِلَیْنَا تُرْجَعُونَ، ما در این دنیا شما را به کار خیر و شر آزمایش می کنیم و شما را باز می گردانیم و ثواب و جزای کارهایتان را به شما می دهیم.
امام علی علیه السلام در جواب کسی که دنیا را مزمت می کرد، فرمودند: ای کسی که دنیا را مزمت می کنی و خودت را گول زدی، تو نفهمیدی از دنیا چگونه استفاده کنی، بدی و خوبی دنیا برگشت آن به خود توست. دنیا دار صدق است، دنیا دار عافیت است، بلاهای دنیوی برای کسانی است که دنیا را درک نکرده اند و دنیا بهترین پند دهنده است برای انسانی که گوش شنوا و پندگیر داشته باشد.
طبق فرمایش حضرت سجاد (ع) ملاک بدی و خوبی کارها، این است که انسان را از کار آخرت بازدارد یا خیر. هر عمل و کاری که انسان را از یاد و عبادت خدا بازدارد، شر و بد است و امام (ع) دعا فرمودند که خداوند ایشان را از این کارها دور نگاه دارد و به کارهایی که در آخرت از آن ها بازخواست می شود، مشغول کند و در راه و هدف الهی قدم بردارند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 36:33

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی