display result search
منو
تفسیر آیه 67 سوره نحل

تفسیر آیه 67 سوره نحل

  • 1 تعداد قطعات
  • 6 دقیقه مدت قطعه
  • 289 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره نحل - آیه 67

وَمِن ثَمَرَ تِ النَّخِیلِ وَالْأَعْنَبِ تَتَّخِذُونَ مِنْهُ سَکَراً وَرِزْقاً حَسَناً إِنَّ فِى ذَلِکَ لَأَیَةً لِّقَوْمٍ یَعْقِلُونَ‏

ترجمه

و از میوه ‏هاى درختان خرما و انگور، هم (نوشیدنى) مست‏ کننده و هم رزق نیکو مى‏سازید. البته در این امر براى گروهى که تعقل مى‏کنند نشانه روشنى است.


کلمه‏ «سُکر» به معناى از دست دادن عقل است وکلمه‏ى «سَکر» به منشأ آن مى‏گویند.
در دو آیه قبل سخن از آب و شیر بود که دو نوشیدنى طبیعى و مستقیم است. این آیه سخن از نوشیدنى‏ هایى است که ما از طریق فشردن میوه‏ ها بدست مى‏آوریم. آنجا که دست خدا در کار است، همه لطف و صفاست، آب باران و شیر خالص، ولى آنجا که دستِ بشر دخالت مى‏ کند، گاهى رزق نیکو حاصل مى‏ شود و گاهى شراب که مایه فساد و تباهى است.

پیام ها
1- هر چیزى که سبب مستى شود، رزق نیکو نیست. «سکراً و رزقاً حسناً»
2- آنچه خدا آفریده خوبست، این شما هستید که نعمت‏ ها را در چه راهى مصرف کنید، یا چه کارهایى روى آن انجام دهید. «تتخذون منه سکراً و رزقاً حسناً»
3- در آفرینش میوه‏ ها (تنوع رنگ و طعم و خواص آنها و فواید کوتاه مدت و دراز مدت آنها و ترکیبات آنها و تأمین نیازمندى‏ هاى انسان و مقدار تولید آن و مناسبت محل تولید با ساکنان منطقه و دسترسى انسان به آنها و عواملى که در پیدایش آنها به کار رفته) نشانه‏ اى براى توجه به خالق است. «ان فى ذلک لایة»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 6:52

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی