display result search
منو
تفسیر آیه 8 سوره حجر

تفسیر آیه 8 سوره حجر

  • 1 تعداد قطعات
  • 2 دقیقه مدت قطعه
  • 159 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره حجر- آیه 8

مَا نُنَزِّلُ الْمَلَئِکَةَ إِلَّا بِالْحَقِّ وَمَا کَانُواْ إِذاً مُّنظَرِینَ‏

ترجمه

(غافل از آنکه) ما فرشتگان را جز بر اساس حق نمى ‏فرستیم و در آن صورت دیگر کفار مهلت داده نمى‏ شوند. (و قهر فورى الهى آنان را خواهد گرفت)

از آیات قرآن استفاده مى‏ شود که هرگاه معجزه ‏اى از انبیا صادر شود و مردم بى‏ اعتنایى کنند، ممکن است قهر الهى نازل شود و ممکن است براى مدتى به آنان مهلت داده شود، لکن هرگاه نوع معجزه و درخواست آن از طرف مردم باشد؛ نظیر بیرون آمدن شتر از دل کوه که از حضرت صالح خواستند و یا نظیر فرو آمدن غذاى آسمانى که از حضرت عیسى خواستند، در این گونه موارد هرگاه مردم تخلف نمایند قهر خدا حتمى و فورى است و دیگر به آنان مهلت داده نمى‏ شود. «و ما کانوا اذاً منظرین»
در آیه قبل کفار با جمله «لو ما تأتینا بالملائکة» از پیامبر عزیز تقاضاى فرود آمدن فرشتگان بر خودشان را داشتند. این آیه پاسخ مى ‏دهد: که نزول فرشتگان بر حق است و حق آن است که فرشته بر افراد لایق نازل شود و نزول فرشته بر افراد نا اهل باطل است و ما جز حق انجام نمى ‏دهیم. «ما ننزل الملائکة الا بالحقّ»

پیام ها
1- نزول فرشتگان بر اساس هوس این و آن نیست، بلکه بر اساس حق است. «وما ننزّل الملائکة الاّ بالحق»
2- مهلت دادن خدا نیز قانون دارد و در مواردى که نوع معجزه با درخواست خود مردم باشد ولى بازهم سرکشى نمایند، مهلتى در کار نیست. «کانوا اذاً منظرین»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 2:38

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی