display result search
منو
تفسیر آیه 11 سوره ابراهیم

تفسیر آیه 11 سوره ابراهیم

  • 1 تعداد قطعات
  • 6 دقیقه مدت قطعه
  • 278 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره ابراهیم- آیه 11

قَالَتْ لَهُمْ رُسُلُهُمْ إِن نَّحْنُ إِلَّا بَشَرٌ مِّثْلُکُمْ وَلَکِنَّ اللَّهَ یَمُنُّ عَلَى‏ مَن یَشَآءُ مِنْ عِبَادِهِ وَمَا کَانَ لَنَآ أَن نَّأْتِیَکُم بِسُلْطَنٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَ عَلَى اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

ترجمه

پیامبرانشان در جوابشان گفتند: (آرى) ما جز بشرى مثل شما نیستیم، ولى خداوند بر هرکس از بندگانش که بخواهد منّت مى‏ گذارد (و او را بر مردم مبعوث مى‏ کند) و ما را نرسد که جز با اذن خداوند، براى شما معجزه‏ اى بیاوریم، پس مؤمنان باید تنها بر خداوند توکّل نمایند.


گرچه در این آیه مى‏ فرماید: خداوند بر هر کس بخواهد منّت گذاشته، او را پیامبر قرار مى دهد، ولى خداى حکیم مى‏ داند که چه کسى ظرفیّت و لیاقت این مسئولیّت بزرگ را دارد. «اللَّه اعلم حیث یجعل رسالته» خدا بهتر مى ‏داند که رسالت خود را کجا قرار دهد.
کفّار و مشرکان با انبیا دو حرف داشتند:
1. شما انسان‏ هایى مثل ما هستید.
2. معجز ه‏ اى را که ما پیشنهاد مى ‏کنیم براى ما بیاورید.
در این آیه، پاسخ این دو حرف آمده است: امّا این که ما انسانى همانند شما هستیم قبول داریم، ولى خداوند بر ما منّت گذاشته و به ما وحى کرده است، امّا این که معجزه‏ ما به دلخواه شما باشد، این نمى‏ شود، زیرا ما حقّ نداریم بدون اذن خداوند، معجزه ‏اى بیاوریم.

پیام ها

1- گرچه انسان‏ ها همه در شکل و ظاهر یکسانند، اما دلیل بر این نیست که در باطن و معنویت نیز یکسانند. «ان نحن الاّ بشر مثلکم ...»
2- الگوها و مربیّان باید با تربیت پذیران، در شرایط همسان باشند. (آنچه نقطه‏ قوّت انبیا است ، در نظر بعضى نقطه‏ ضعف بود. اگر پیامبران از خود انسان‏ ها و داراى نیازها و غرایز و مشکلات انسانى نبودند نمى‏ توانستند مربى و الگوى انسان‏ ها واقع شوند.) «بشر مثلکم»
3- پیامبران، در باره خود غلوّ نمى‏ کردند و مى‏ گفتند: ما انسانى مثل شما هستیم. «ان نحن الاّ بشر مثلکم»
4- مقام نبوّت، هدیه و منّت الهى است. «یمُنّ»
5- معجزه به امر خداست، نه خواست مردم. (حتّى اگر مردم توقع معجزه نداشته باشند، انبیا آن را مى‏ آورند) «الاّ باذن اللَّه»
6- توکّل، لازمه‏ ایمان است. «فلیتوکّل المؤمنون»
7- مؤمن، از عناد و انکار مخالفان خسته نمى‏ شود و با توکّل بر خداوند راهش را ادامه مى ‏دهد. «وعلى اللَّه فلیتوکّل المؤمنون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 6:21

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی