display result search
منو
تفسیر آیه 69 سوره یوسف

تفسیر آیه 69 سوره یوسف

  • 1 تعداد قطعات
  • 5 دقیقه مدت قطعه
  • 174 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره یوسف - آیه 69

وَلَمَّا دَخَلُواْ عَلَى‏ یُوسُفَ ءَاوَى‏ إِلَیْهِ أَخَاهُ قَالَ إِنَّى أَنَاْ أَخُوکَ فَلَاتَبْتَئِسْ بِمَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ

ترجمه

وقتى (برادران) بر یوسف وارد شدند، او برادرش (بنیامین) را در نزد خود جاى داده گفت: همانا من برادر تو هستم پس از آنچه برادران انجام داده ‏اند اندوهگین مباش.


در تفاسیر آمده است که وقتى فرزندان یعقوب‏ (ع) وارد مصر شدند، یوسف میزبان آنان شد و براى هر دو نفر، یک طبق غذا مقرر کرد. بنیامین در آخر تنها ماند. یوسف او را در کنار خودش نشاند و آنگاه براى هر دو نفر اتاقى قرار داد و باز بنیامین را هم ‏اتاق خویش ساخت. بنیامین از بى‏ وفایى‏ هاى برادران و جنایتى که درباره یوسف در سال هاى قبل کرده بودند، سخن گفت. در اینجا بود که کاسه‏ صبر یوسف لبریز شد و گفت: نگران مباش من همان یوسفم و چنان با تأکید گفت: «انّى انا اخوک» که جایى براى احتمال این سخن که «من جاى برادرت باشم» نگذارد .
در مورد جمله «فلاتبتئس بما کانوا یعملون» دو معنى احتمال مى‏رود: یا از عملکرد گذشته‏ى برادران اندوهگین مباش، یا از برنامه‏اى که غلامان براى نگاهدارى تو دارند و پیمانه را در بار تو خواهند گذاشت تا در پیش من بمانى، نگران مباش.
پیام ها
1- برادرانى که دیروز به قدرت خود مى ‏بالیدند؛ «نحن عصبة» اکنون باید براى تهیه آذوقه، با کمال تواضع آستانه یوسف را ببوسند. «دخلوا على»
2- کلام‏ ها، طبقه ‏بندى، محرمانه و علنى دارد. یوسف تنها به صورت محرمانه به بنیامین گفت: «إنّى أنا أخوک» (هر سخن جایى و هر نکته مقامى دارد.)
3- در بعضى امور، تنها خواص را باید در جریان گذاشت. «فلا تبتئس»
4- هرگاه به نعمتى رسیدید، تلخ‏کامى ‏هاى گذشته را فراموش کنید. (یوسف و بنیامین به دیدار هم رسیدند، پس نگرانى‏ هاى قبلى را باید فراموش کرد.) «فلاتبتئس...»
5 - قبل از اجراى طرح ونقشه، باید بى‏گناه از نظر روحى آماده و توجیه باشد. (به بنیامین گفته شد که به نام سارق تورا نگاه مى‏ داریم نگران مباش.) «فلاتبتئس»

منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 5:24

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی