display result search
منو
تفسیر آیه 115 سوره توبه

تفسیر آیه 115 سوره توبه

  • 1 تعداد قطعات
  • 4 دقیقه مدت قطعه
  • 212 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره توبه - آیه 115

وَمَا کَانَ اللَّهُ لِیُضِلَّ قَوْماً بَعْدَ إِذ هَدَیهُمْ حَتَّى‏ یُبَیِّنَ لَهُم مَّا یَتَّقُونَ إِنَّ اللَّهَ بِکُلِّ شَىْ‏ءٍ عَلِیمٌ

ترجمه
خداوند بر آن نیست که قومى را بعد از آنکه هدایتشان نمود، بى‏راه بگذارد تا آنچه را (که باید از آن ) پرهیز کنند، برایشان بیان کند. قطعاً خداوند به هر چیزى داناست.



آیه، یا بیانگر حال آنان است که مسلمان شده بودند، ولى پیش از آگاهى از وظایف خود از دنیا رفتند. یا اشاره به آیه‏ قبل و لزوم تبرّى از دشمن خداست که اگر پس از این هشدار، بى ‏تفاوت باشید، خودتان هم گمراه شده به دشمنان خدا ملحق مى‏ شوید، و ممکن است آیه براى رفع نگرانى کسانى باشد که قبل از علم به حرمت استغفار براى مشرکان، براى آنان استغفار مى‏ کردند.
امام رضا (ع) فرمود: خداوند بر امام واجب کرده است که هر گاه نگران مرگ خود شد، امام معصوم بعدى را براى مردم معرّفى کند، سپس این آیه را تلاوت کرد.


پیام ها

1- اگر حدود الهى را رعایت نکنیم، خطر گمراهى در پیش است. «لیضلّ قوماً... حتى یُبیّن ل
هم» 2- اضلال خدا، کیفر بى‏اعتنایى به هدایت اوست. مخالفت آگاهانه با رهنمودهاى الهى، زمینه‏ سلب هدایت خداوند است. «ماکان اللَّه لیضلّ ... حتّى یُبیّن»
3- کیفر الهى، پس از تبیین و روشنگرى و اتمام حجّت است. «حتى یُبیّن»
4- هدایت الهى کامل است و علاوه بر بیان اسبابِ سعادت، عوامل خطر را نیز هشدار مى ‏دهد.«یُبیّن لهم ما یتّقون» امام صادق (ع) فرمود: خداوند اسباب رضایت و غضب خود را به مردم مى‏ شناساند.
5 - دستور الهى بر پرهیز از چیزى، از علم و حکمت او سرچشمه مى‏ گیرد. «إنَّ اللَّه بکلِّ شى‏ءٍ علیم»

منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 4:37

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی