display result search
منو
روحیه مقاومت از رموز موفقیت انسان

روحیه مقاومت از رموز موفقیت انسان

  • 2 تعداد قطعات
  • 45 دقیقه مدت قطعه
  • 149 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام علیرضا صادقی واعظ با موضوع «روحیه مقاومت از رموز موفقیت انسان»، سال 1401

برخورداری از روحیه مقاومت، ایستادگی و ثبات قدم را یکی از رموز موفقیت انسان در تمام ابعاد و عرصه های زندگی است. ارزشمندی انسان به تحمل سختی ها و عبور از فراز و نشیب های زندگی است تا با بذل مال، جان و آبرو قدم های مستحکمی در مسیر اهداف متعالی بردارد.
ضعف، سستی و پایین بودن آستانه تحمل از مهمترین عوامل متغیر و مذبذب بودن برخی در مقابل مشکلات است. در عرصه‌های مختلف زندگی انسان‌هایی موفق هستند که روحیه مقاومت، ایستادگی و ثبات قدم را در خود نهادینه ساخته باشند.
خداوند در آیه 12 سوره انفال می فرماید «إِذْ یُوحِی رَبُّکَ إِلَى الْمَلَائِکَةِ أَنِّی مَعَکُمْ فَثَبِّتُوا الَّذِینَ آمَنُوا» و اوضاع دوران جنگ بدر و فزونی دشمنان اسلام نسبت به مسلمانان را مورد توجه قرار داده است. مسلمانان در جنگ بدر علی رغم کمی نیرو و تجهیزات با روحیه مقاومت، ایستادگی و ثابت قدمی پیروز شدند؛ خداوند در آیه آیه249 سوره بقره می فرماید « کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِإِذنِ اللَّه».
قرآن کریم در آیه شریفه «وَلَوْلَا أَنْ ثَبَّتْنَاکَ» ثبات قدم را یکی از مهمترین ویژگی های رسول الله صلی الله علیه و آله ذکر می‌کنند. در طول تاریخ سعادت و شقاوت افراد و جوامع بر همین مسئله مهم رقم خورده است؛ عده ای با ایستادگی موفق شده و عده ای به واسطه سستی و ضعف سقوط کردند.
علت حضور در حرم، زیارت، توسل و پیروی از اهل بیت علیهم السلام برای این است که به مرحله «اَنْ یَجْعَلَنی مَعَکُمْ فِی الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ» معیت و همراهی با امام برسیم و یک لحظه زندگی خود را خالی از امام ترسیم نکرده، در همه حال و در هر جایی در مسیر خدمت به امام(ع) باشیم.
ما به این دنیا آمده ایم تا به امام برسیم و زمانی این دنیا اخرت ما را آباد می کند که بدانیم این عرصه فرصتی است برای رسیدن به امام(ع)؛ اگر در معیت و همراهی حجت خدا قرار گرفتیم به سعادت در دنیا و آخرت خواهیم رسید.
اگر مبنا و محور را امام قرار دهیم در تمام فرازهای زندگی دنیوی و اخروی موفق خواهیم شد. متاسفانه بسیاری از ما حاضر نیستیم برای یک بار هم که شده زندگی با امام را تجربه کرده مبنا و معیار زندگی را بر محور امام تنظیم کنیم! اگر این رویه را در پیش بگیریم، نه تنها ندامت و پشیمانی در آن نیست؛ بلکه یقینا افسوس و حسرت می‌خوریم که چرا تاکنون عمرمان را در این مسیر قرار ندادیم.
صرف خواندن متن عربی اذکار و دعا، ما را به مقصد و هدف نمی‌رساند. در اذکار دعا، در کنار سلام و درود، انسان ده ها درخواست مهم را از خداوند متعال و در محضر اهل بیت علیهم دارد که دقت در مضامین و عمل بدان ها نجات بخش است. در دعای عهد می خوانیم « اللّهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَةِ یَوْمِی هذَا وَمَا عِشْتُ مِنْ أَیَّامِی عَهْداً وَعَقْداً وَبَیْعَةً » تا تمام زندگی خود را بر محور امام(عج) تنظیم کنیم؛ اگر بتوانیم 40 روز زندگی خود را بر محور امام(عج) تنظیم کنیم، قطعا از یاوران صاحب الزمان(عج) خواهیم بود.
پافشاری، ایستادگی و مقاومت در باطل و خطا ناپسند است. تشخیص حق و باطل در طول تاریخ یکی از مهمترین وظایفی است که بر عهده انسان نهاده شده است. باید دقت نمود که مرزهای حق و باطل خیلی به هم نزدیک هستند و باطل در بستر حق رشد می باید و همواره خود را حق می پندارد و سعی می‌کند تا حق را وارونه جلوه دهد.
در واقعه عاشورا، امام محمد باقر(ع) به نقل امام سجاد(ع) در روایتی از اباعبدالله الحسین علیه السلام می‌فرمایند؛ «اصبِرْ على الحقِّ وإنْ کانَ مُرّا»؛ شناخت حق، ایستادگی بر حق و رفتار بر مبنای حق از تأکیدات مبانی اسلامی است.
با تقواترین افراد کسی است که در هر شرایطی از حق رویگردان نشود. یکی از وظایف اساسی ما در دوران غیبت حق محور بودن است؛ تا ضمن بازشناسی حق، بر محوریت حق در مسیر الی الله ایستادگی کنیم.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی