display result search
منو
بی‌نظیرترین الفاظ و کلمات برای وصف حضرت زهرا(س)

بی‌نظیرترین الفاظ و کلمات برای وصف حضرت زهرا(س)

  • 1 تعداد قطعات
  • 35 دقیقه مدت قطعه
  • 173 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام علیرضا صادقی واعظ با موضوع «بی‌نظیرترین الفاظ و کلمات برای وصف حضرت زهرا(س)»، سال 1401

بی‌نظیرترین الفاظ و کلمات برای وصف حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها را خداوند متعال در قرآن کریم نازل فرموده‌اند؛ «إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ»، قرآن در باب آفرینش انسان فقط در یک جا از اعطینا استفاده نموده، هرجا سخن از آفرینش است، معمولاً از لغت خلق استفاده شده است.
قرآن کریم در سوره کوثر فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها را عطیه و هدیه ذات اقدس الهی به رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله ذکر می‌کنند. در میان عرب، هدیه ارتباط تنگاتنگی با شأن و جایگاه هدیه دهنده و هدیه گیرنده دارد و هراندازه علاقه میان طرفین عمیق‌تر باشد، ارزش آن بالاتر می‌گردد. در این سخن، هدیه دهنده ذات اقدس ربوبی که «ان الله علی کل شی قدیر» است و هدیه گیرنده نیز محمد مصطفی(ص) اشرف و خاتم انبیاست؛ آنچه بین خداوند متعال و رسول‌الله قرار می‌گیرد وجود نازنین حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها است.
زمانی که خداوند متعال صدیقه طاهره را به عالمیان معرفی می‌کند، می‌فرماید؛ «انا اعطیناک الکوثر» کوثر خیر کثیر و جمع تمام صفات حسنه و خصلت‌های حمیده عالم است.
اگر بنا بود تمام فضائل، خوبی‌ها و ارزش‌ها مجسم شود، آن شخصیت کسی جزء فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها نبود، بلکه عظمت شخصیت زهرای مرضیه از این هم بالاتر است.
فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها در عالم محشر سرور تمام مخلوقات هستی است. هر زمانی که فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها بر رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله وارد می‌شدند، حضرت به استقبال صدیقه طاهره می‌شتافت و خوش آمد می‌گفت و ایشان را در جای خود می‌نشاند و دست دخترشان را می‌بوسیدند و می‌فرمودند؛ فداها ابوها.
مولی الموحدین علی علیه‌السلام که خود فخر کائنات هستند در روایتی مایه مباهات و همه افتخار عمر شریفشان را وجود نازنین زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیها ذکر می‌کنند؛ به فرموده امام حسن عسکری علیه‌السلام، فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها حجت بر حجج الهی است.
امام صادق علیه‌السلام جایگاه فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها نسبت به دیگر مخلوقات هستی را همچون؛ شب قدر به دیگر شب‌ها ذکر می‌کنند. هیچ‌کس نمی‌تواند به مقام و عظمت زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیها پی ببرد.
فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها با قرائت خطبه‌ها و حضور در خانه انصار از هر فرصتی برای افشاگری بهره می‌جستند، تا امت به‌خواب‌رفته را بیدار کنند و مانع انحراف و سقوط اسلام شده، ضمن نمایان‌سازی چهره واقعی منافقین، با همه وجود از ولایت دفاع نمایند.
معرفی آسیب‌ها و آفت‌ها را از دیگر رویکردهای زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیهاست. تنها بعد از گذشت 70 روز از روز غدیر، به‌سرعت جامعه به انحراف کشید شد و مردمی که بیعت کردند، بیعت شکستند.
انحرافی که امت اسلام بدان مبتلا شده، داغی بر دل فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها بود؛ مردم خیال می‌کردند با غصب خلافت، اهل‌بیت علیهم‌السلام متضرر شدند، غافل از این که وقتی زمامدار امور جامعه‌ای فاسد شد، این امت است که متضرر می‌گردد.
حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در خطبه فدکیه بر حدود 50 آیه استناد می‌کنند و ضمن بیان استدلال‌های محکمی بر غصب جایگاه خلافت ولی‌الله، به آسیب‌ها و آفت‌های این رویه متذکر می‌شوند.
در بیان فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، نفاق، قدر و منزلت یابی پست رتبگان و شیطان اضلاع مثلث سقوط و انحراف جامعه را تشکیل می‌دهند.
وای به حال جامعه‌ای که مردم به این نتیجه برسند که با تظاهر به دین‌داری، کارشان پیش می‌رود، در این صورت هیچ‌وقت اعتقاد و باور در قلب و دل مردم این جامعه نهادینه نمی‌شود و ایمان حقیقی شکل نمی‌گیرد و دین نیز به ابزاری برای رسیدن به منافع تبدیل می‌گردد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 35:09

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی