display result search
منو
اسرار حج- بخش چهارم

اسرار حج- بخش چهارم

  • 1 تعداد قطعات
  • 29 دقیقه مدت قطعه
  • 92 دریافت شده
سخنرانی حضرت آیت الله جوادی آملی با عنوان "اسرار حج"

انچام فریضه ی حج، باید خالصانه و با نیّت الهی باشد و نباید با انگیزه های غیر خدایی مانند سیاحت و تجارت، همراه شود. رسول خدا صلّی الله علیه و آله درباره ی نشانه ی قبولی حج فرمود: "اگر حاجی پس از بازگشت از خانه ی خدا انسان صالحی شد و از ارتکاب گناهان، خودداری کرد، نشان دهنده ی قبولی حجّ اوست. ولی اگر همچنان اهل گناه و نافرمانی خداست، حجّ او پذیرفته نشده است." حجّ مقبول، مانعی برای انجام گناهان است. چنین امری درباره ی نماز هم وجود دارد. نماز پذیرفته شده، جلوی انگیزه ها و اراده های ناپسند را می گیرد. در آیه ی 45 سوره ی "عنکبوت" در این باره می خوانیم: "إنّ الصّلاهَ تَنهی عنِ الفَحشاء و المُنکَر."
ابوبصیر در حالیکه نابینا شده بود، سالی به همراه امام باقر علیه السّلام در مراسم حج حاضر بود. به آن حضرت عرضه داشت: "چه قدر حاجی و ناله کننده زیاد است! " به تصرّف حضرت، چشمانش بینا شد و بیشتر حاجیان را به صورت حیوان، مشاهده کرد. حضرت فرمود: "چه قدر حاجی، اندک و ناله کننده، بسیار است!"
"سَدیر صیرفی" می گوید: در محضر امام صادق علیه السّلام در صحرای عرفات بودم. جمعیّت بسیاری مشغول دعا بودند. به قلبم خطور کرد: آیا بیشتر اینها اهل دوزخ هستند؟ حضرت، تصرّفی نمود و به من فرمود: به ایشان نظاره کن. بسیاری از آنها را به صورت حیوان دیدم. بی بهره بودن از ولایت معصومین علیهم السّلام و نیز حج گزاردن با نیّات غیر الهی، باعث می شود که انسان از درک اسرار حج، محروم بماند. حجّ بی ولایت، همانند نماز بی ولایت، هرگز پذیرفته نخواهد شد و این، از اسرار ولایت است که بر قبولی همه ی اعمال و عبادات، سایه انداخته است. خدای متعال درباره ی حج فرمود: "فیه آیاتٌ بَیّناتٌ" کعبه، حجرالاسود و مقام ابراهیم، نمونه هایی از آیات الهی هستند. اینکه یک سرزمین خشک و غیر قابل کشت، به عنایت حضرت حق، اینچنین مورد توجّه مسلمانان جهان قرار می گیرد که خود را از بلاد دور و نزدیک برای انجام فریضه ی حج به آنجا می رسانند، خود، یکی از آیات الهی است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 29:49

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی