display result search
منو
تفسیر آیه  85سوره قصص

تفسیر آیه 85سوره قصص

  • 1 تعداد قطعات
  • 5 دقیقه مدت قطعه
  • 210 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره قصص - آیه 85

إِنَّ الَّذِى فَرَضَ عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لَرَ ادُّکَ إِلَى‏ مَعَادٍ قُلْ رَّبِّى أَعْلَمُ مَن جَآءَ بِالْهُدَى‏ وَ مَنْ هُوَ فِى ضَلاَلٍ مُّبِینٍ‏

ترجمه
همانا آن کس که قرآن را (بر تو نازل و عمل به آن را) بر تو واجب کرد، قطعاً تو را به وعده ‏گاه (و زادگاهت) باز خواهد گردانید. بگو: پروردگارم آگاه‏ تر است که چه کسى هدایت آورده وچه کسى در گمراهى آشکار است.


در آیه هفتم گذشت که خدا به مادر موسى الهام فرمود که فرزندت را به دریا بینداز و نگران مباش که ما او را به تو باز خواهیم گرداند، «القیه فى الیمّ - انّا رادّوه الیک»
در این آیه نیز خدا به پیامبر اسلام وعده مى‏دهد که او را به زادگاهش بازگرداند. «لرادّک الى‏ معاد» آرى، همان قدرتى که موسى را به مادر برگرداند، تو را نیز (بعد از هجرت) به مکّه برخواهد گرداند.
در این‏که «معاد» اشاره به چه معنایى دارد و مصداق آن چیست، نظرات متفاوتى ارائه شده است؛ بعضى آن را «مکّه» زادگاه پیامبرصلى الله علیه وآله و این آیه را یک خبر غیبى دانسته‏اند، که اى پیامبر! روزى همین مکّه به دست تو فتح خواهد شد و به آن بازخواهى گشت. عده‏اى نیز آن را مقام محمود پیامبر (مقام شفاعت)، و جمعى هم آن را به قیامت و بهشت، معنا و تفسیر کرده ‏اند.
امّا روایات، مراد از معاد در این آیه را رجعت پیامبر اسلام به دنیا مى ‏دانند.
از عقاید قطعى ما که از آیات و روایات بسیارى بر مى‏آید، «رَجعت» است. یعنى این‏که خداوند گروهى از اولیاى خود را قبل از قیامت به دنیا برخواهد گرداند.


پیام ها
1- ابلاغ قرآن سبب تمرّد کفّار و هجرت پیامبر شد؛ امّا خداى قرآن دوباره پیامبر را به زادگاهش برخواهد گرداند. «لرادّک الى معاد»
2- تلاوت، تبلیغ و عمل به قرآن، قبل از هر کس بر خود پیامبر واجب است. «فرض علیک القرآن»
3- تعبیر به فریضه بودن قرآن، نشانه‏ اهمیّت و جایگاه والاى آن است. «فرض علیک القرآن»
4- در مقام بیان نیز ابتدا از نقاط مثبت شروع کنیم. «مَن جاء بالهُدى‏ - مَن هو فى ضلال»


منبع: پایپاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 5:43

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی