display result search
منو
تفسیر آیه  48سوره قصص

تفسیر آیه 48سوره قصص

  • 1 تعداد قطعات
  • 5 دقیقه مدت قطعه
  • 281 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره قصص - آیه 48

فَلَمَّا جَآءَهُمُ الْحَقُّ مِنْ عِندِنَا قَالُواْ لَوْلَا أُوتِىَ مِثْلَ مَآ أُوتِىَ مُوسَى‏ أَوَلَمْ یَکْفُرُواْ بِمَآ أُوتِىَ مُوسَى‏ مِن قَبْلُ قَالُواْ سِحْرَانِ تَظَاهَرَا وَقَالُواْ إِنَّا بِکُلٍ‏ّ کَافِرُونَ

ترجمه
پس هرگاه از جانب ما (آیات) حقّ براى آنان آمد، گفتند: چرا آنچه (به این پیامبر) داده شده، شبیه آن چه به موسى داده شده نیست؟ (چرا معجزاتى مثل تبدیل عصا به اژدها و یا نزول دفعى کتاب، مثل تورات که قابل مشاهده باشد ندارد؟! اما) مگر (همین کافران لجوج و بهانه ‏گیر) به آنچه قبلاً به موسى داده شده بود، کفر نورزیدند؟ (مگر آنها نبودند که) گفتند: (این دو کتاب تورات و قرآن) سحرهایى هستند که پشتیبان‏ یکدیگرند و (نیز) گفتند: همانا ما به همه‏ آنها کافریم؟!


در این‏که جمله‏ى «سِحران تَظاهرا» اشاره به کدام دو چیز است، احتمالات زیادى داده شده که با توجّه به آیه‏ى بعد معلوم مى‏ شود مراد، قرآن و تورات است.

پیام ها
1- رسالت پیامبر وقرآن، حقّ است. «لولا ارسلت الینا رسولاً - فلما جاءهم الحقّ»
2- منکرین حقّ، بجاى توجّه به حقّانیّت، تنها به مقایسه ‏هاى بى‏ اساس و باطل نظر دارند.«جاءهم الحقّ - لولا اوتى مثل ما اوتى»
3- افراد متحجّر، حاضر به پذیرش حرف جدید و منطقى نیستند. «لولا اُوتى مثل ما اوتى موسى»
4- سحر و ساحرى، شایع ‏ترین تهمتى است که به انبیا زده مى‏ شود. «سحران» (منکرین بهانه ‏جو اظهار مى‏ن موند که این قرآن و آن تورات، دو کتاب سحرند که از یکدیگر پشتیبانى مى‏ کنند.)
5 - دشمنان، منطق و کلام حقّ را خدشه ‏دار مى ‏کنند تا راه را براى انکار خود باز کنند. «سحران... انّا بکلّ کافرون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 5:54

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی