display result search
منو
تفسیر آیه 1 سوره حجر

تفسیر آیه 1 سوره حجر

  • 1 تعداد قطعات
  • 8 دقیقه مدت قطعه
  • 203 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره حجر- آیه 1

الر تِلْکَ ءَایَتُ الْکِتَبِ وَ قُرْءَانٍ مُّبِینٍ‏

ترجمه

الف لام راء، آن است آیات کتاب (آسمانى) و قرآن روشن و روشنگر.

در تفسیر طبرى و مجمع‏ البیان ذیل آیه 2 حدیثى آمده که در قیامت کفّار به مسلمانان گرفتارِ جهنّم، مى‏ گویند: شما نیز مثل ما دوزخى شدید و اسلام شما را نجات نداد. در حالى که مسلمانان گنهکار بعد از مدّتى تنبیه، نجات مى‏ یابند، ولى کفّار براى همیشه در دوزخ و آتش جهنم ماندنى مى‏ شوند و مى گویند: اى کاش ما هم مسلمان بودیم.
در تاریخ مى‏ خوانیم: قیصر روم با دیدن نامه پیامبراکرم‏ قصد ایمان آوردن داشت، امّا گفت جانم در خطر است و حکومت از دستم مى ‏رود.


پیام ها
1- با اینکه قرآن مقام بسیار والایى دارد، «تلک» ولى در عین حال دسترسى به آن آسان است، زیرا هم نوشته شده، «کتاب» و هم قابل خواندن است. «قرآن»
2- مطالب قرآن روشن است و مرز حقّ و باطل را بیان مى‏ کند. «مبین»

سیماى سوره حِجر
این سوره داراى نود و نه آیه است و به گفته مشهور پنجاه و دومین سوره مى‏ باشد که قبل از هجرت در مکّه بر پیامبر اکرم‏ نازل شده است.
«حِجْر» نام شهرى است که قوم حضرت صالح در آن زندگى مى ‏کردند و نام این سوره از آیه هشتاد آن که درباره قوم صالح است، گرفته شده است. «کذّبت اصحاب الحجر المرسلین»
بیشتر مطالب این سوره در مورد تهمت و تمسخر کفّار نسبت به قرآن و پیامبراکرم‏ و دستور به صبر و گذشت نسبت به آنهاست و یک نوع دلدارى و تسلیت، در برابر فشار هجوم مخالفان، بعد از وفات حضرت خدیجه و حضرت ابوطالب‏ براى پیامبر عزیز مى ‏باشد.


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 8:26

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی