display result search
منو
تفسیر آیه 207 سوره بقره

تفسیر آیه 207 سوره بقره

  • 1 تعداد قطعات
  • 7 دقیقه مدت قطعه
  • 547 دریافت شده
سخنرانی حجت‌ الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه‌ی 207

ابن ‏ابى‏ الحدید که از علماى قرن هفتم اهل ‏سنّت است، در شرح نهج‏ البلاغه خود آورده است: تمام مفسّران گفته‏ اند این آیه درباره على‏ بن‏ ابى‏طالب (ع) نازل شده است که در لیلةالمبیت در بستر رسول خدا خوابید. و این موضوع در حدى از تواتر است که جز کافر یا دیوانه آن را انکار نمى ‏کند.
مشرکانِ مکّه، قرار گذاشتند از هر قبیله‏ اى یک نفر را براى کشتن پیامبر انتخاب کنند و آن حضرت را دسته جمعى از بین ببرند تا بنى‏ هاشم به خونخواهى او قیام نکنند و با این عمل از دعوت پیامبر راحت شوند. پیامبر از نقشه‏ ى آنان با خبر شد و حضرت على (ع) براى اینکه پیامبر به سلامت از مکّه خارج شود، در بستر ایشان خوابید و این آیه در شأن آن حضرت نازل گردید.
همین که امام على (ع) در آن شب خطرناک به جاى پیامبر خوابید، خداوند به دو فرشته‏ ى خود، جبرئیل و میکائیل فرمود: کدامیک از شما حاضرید فداى دیگرى شوید؟! هیچکدام از آنها حاضر نشدند. خداوند فرمود: اینک مشاهده کنید که چگونه على‏ بن‏ ابى‏طالب (ع) حاضر است جان خود را فداى رسول خدا کند.
گاهى باید براى احیاى یک معروف و یا محو یک منکر، جان را تسلیم کرد. حضرت على (ع) فرمودند: کسى که در راه امر به معروف و نهى از منکر کشته شود، یکى از مصادیق این آیه است.
بسیارى از علماى اهل سنّت، به این فضیلت حضرت على (ع) اقرار کرده‏ اند که علاّمه امینى »ره« در الغدیر آنان را نام برده است،

پیام ها

1- نااهل، حرفش زیباست وانسان را به تعجّب وامى ‏دارد، ولى مؤمن، عملش دنیا را متعجّب مى ‏کند. «من‏النّاس مَن یعجبک قوله»، «من‏النّاس مَن یشرى نفسه»
2- یاد ایثارگران را زنده بداریم. «من الناس من یشرى»
3- پیش مرگِ اولیاى خدا شدن، یک ارزش است. «من الناس من یشرى»
4- بزرگ‏ترین سود آن است که انسان بهترین متاع را که جان اوست به خالق خود بفروشد، آن هم نه براى بهشت و یا نجات از دوزخ، بلکه فقط براى کسب رضاى او. «ابتغاء مرضات اللّه»
5 - در راه خدا، استقبال از خطر و آمادگى براى جانفشانى همچون دریافت خطر است. با توجّه به شأن نزول آیه، ستایش از کسى است که جان خود را در معرض خطر قرار داد، هرچند حادثه‏ اى اتفاق نیفتاد. «من یشرى نفسه...»
6- رأفت خداوند، بهترین پاداش است. خداوند براى هرکارى پاداشى قرار داده است، امّا در این آیه مى ‏فرماید: خداوند رئوف است. «اللّه رئوف بالعباد»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 7:05

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام،بسیار عالی و زیبا بود،تشکر و ممنون

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی