display result search
منو
تفسیر آیه 157 سوره بقره

تفسیر آیه 157 سوره بقره

  • 1 تعداد قطعات
  • 6 دقیقه مدت قطعه
  • 454 دریافت شده
سخنرانی حجت‌ الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه‌ 157

کلمه «صلوات» از واژه‏ «صلو» به معنى ورود در نعمت و رحمت است، بر خلاف واژه‏ «صلى» که به معناى ورود در قهر و غضب است. مانند: «تصلى ناراً حامیة»
خداو ند بر مؤمنانى که در مشکلات، صبر و مقاومت کرده‏ اند، خود درود و صلوات مى‏ فرستد؛ «صلوات من ربهم» ولى درباره مؤمنان مرفّه که زکات اموالشان را مى‏ پردازند، دستور مى‏ دهد پیامبر درود بفرستد. «صلّ علیهم»


پیام ها

1- خداوند، صابران را غرق در رحمت خاصّ خود مى‏ کند. «علیهم صلوات»
2- تشویق صابران از طرف خداوند، به ما مى‏ آموزد که باید ایثارگران و صابران و مجاهدان، در جامعه از کرامت واحترام خاصّى برخوردار باشند. «علیهم صلوات من ربّهم...»
3- تشویق، از شئون ربوبیّت و لازمه تربیت است. «صلوات من ربهم»
4- هدایت صابران، قطعى و مسلّم است. با آنکه در قرآن، هدایت یافتن بسیارى از انسان‏ ها، تنها یک آرزو است؛ «لعّلهم یهتدون» ولى در مورد صابران، هدایت آنان قطعى تلقّى شده است. «اولئک هم المهتدون»
5 - هدایت، مراحلى دارد. با اینکه گویندگانِ «انّا ِللّه ‏و انّا الیه ‏راجعون» مؤمنان و هدایت‏ شدگان هستند، ولى مرحله بالاتر را بعد از صبر و دریافت صلوات و رحمت الهى کسب مى‏ کنند. «اولئک هم المهتدون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 6:54

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    باعرض سلام وتشکر بابت زحماتی که بابت این مجموعه کشیدید. بسیارعالی هست. فقط میخواستم بگم کاش متن آیه موردنظربرای تفسیر هم آورده میشد، بهتربود. سپاس

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی