display result search
منو
آثار مداومت بر گریه بر سید الشهداء

آثار مداومت بر گریه بر سید الشهداء

  • 1 تعداد قطعات
  • 43 دقیقه مدت قطعه
  • 80 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع «آثار مداومت بر گریه بر سید الشهداء»، سال 1392

یکی از افضل عبادات مستحب، که در فضیلت کم عملی این همه روایت داریم، بُکاء بر سیدالشهدا است و در روایات آثار فراوانی را بر آن ذکر کرده اند.
یکی از آثار آن تطهیر است. یعنی اشک بر سیدالشهدا مطهر انسان است. در روایتی امام رضا(ع) به ریان بن شبیب به عزاداری امام حسین(ع) توصیه کردند و فرمودند: «یَا ابْنَ شَبِیبٍ إِنْ بَکَیْتَ عَلَى الْحُسَیْنِ ع حَتَّى تَصِیرَ دُمُوعُکَ‏ عَلَى‏ خَدَّیْکَ‏ غَفَرَ اللَّهُ لَکَ کُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتَهُ صَغِیراً کَانَ أَوْ کَبِیراً قَلِیلًا کَانَ أَوْ کَثِیرا» اشک بر امام حسین، بزرگ وکوچک و کم و زیاد گناه را پاک می کند.
گاهی اوقات آلودگی های ما بخاطر گناهان ظاهری ماست و گاهی ریشه گناهان، صفات رذیله ما هستند و ریشه صفات رذیله هم تولی به اولیا طاغوت و شیطان است. ریشه این گناهان، نوعی کبریایی در مقابل خداوند است. گریه بر سیدالشهدا تمام مراتب تعلقات به دنیا و غیر خدا را پاک می کند، نه فقط گناهان ظاهری را. اگر رگه های پنهانی گناه هم در اعماق وجودی مومن باشد، این اشک آنها را هم شستشو می دهد.
بکاء از اشک ظاهری شروع می شود. یعنی بکاء بر سیدالشهدا مراتبی دارد، گاهی از ظاهر انسان است و گاهی از اعماق وجود انسان است. «شیعتنا خلقوا من فاضل طینتنا یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا» یعنی این که گریه شیعه از طینت شروع می شود نه از ظاهر. ولی درجات دارد.
همین گریه ظاهری هم حتی اثراتی دارد. فرموده اند که تباکی کنید. یعنی انسان اهل حزن نیست ولی به زور از خودش اشک می گیرد تا آرام آرام وارد وادی بکاء بشود. آثاری که برای بکاء گفته اند برای همین آغازش است و اگر بکاء ادامه پیدا کند برکاتی ظاهر می شود که در هیچ عبادتی به این خوبی بروز پیدا نمی کند.
اثر دیگر بکاء بر سید الشهدا این است که انسان را به حیات طیبه می رساند. یعنی انسان را به نور حیات طیبه و ولایت معصومین نورانی می کند. و در آن هم برائت هست و هم تولی، هم نور و هم نجات از ظلمات و گناه. فرمود: روزی که همه قلوب می میرند قلب شما نمی میرد. این بکاء آرام آرام انسان را به سمت سیر الی الله می برد و انسان را به مقصد می رساند.
این بکاء اقسامی دارد: گاهی بکاء خائفین است، گاهی بکاء محرومین است و ... . بکاء خائفین یعنی که انسان باید نگران باشد از اینکه مبادا تعلقاتش او را به جدایی از سیدالشهدا یا در صف مقابله با سیدالشهدا بکشاند. انسان الان هم می تواند در صف سید الشهدا باشد یا می تواند در صف مقابل سیداالشهدا قرار بگیرد. استادی می گفت: محرم که می شود من مدام در خوف هستم که مبادا روز عاشورا که می آید من در صف مقابل حضرت باشم و تعلقاتم مرا از حضرت جدا کند و به مقابله با حضرت بکشاند.
بکاءخائفین هم مراتبی دارد. خائفین از خدای متعال، گریه هایی دارند. در روایت داریم: یکی از محبوب ترین اشک ها، گریه های خوف از خدا در شب است. این جا هم درجاتی هست. بعضی از خائفین از عقوبت می ترسند و بعضی از محرومیت از بهشت می ترسند. و محبین خوف دوری از خدا و محرومیت از قرب و محبت خدا را دارند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 43:22

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی