display result search
منو
طلاق، مبغوض ترین حلال

طلاق، مبغوض ترین حلال

  • 1 تعداد قطعات
  • 33 دقیقه مدت قطعه
  • 229 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «طلاق، مبغوض ترین حلال»، سال 1400

«وَالْمُطَلَّقَاتُ یَتَرَبَّصْنَ بِأَنْفُسِهِنَّ ثَلَاثَةَ قُرُوءٍ ۚ وَلَا یَحِلُّ لَهُنَّ أَنْ یَکْتُمْنَ مَا خَلَقَ اللَّهُ فِی أَرْحَامِهِنَّ إِنْ کُنَّ یُؤْمِنَّ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ ۚ وَبُعُولَتُهُنَّ أَحَقُّ بِرَدِّهِنَّ فِی ذَٰلِکَ إِنْ أَرَادُوا إِصْلَاحًا ۚ وَلَهُنَّ مِثْلُ الَّذِی عَلَیْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ ۚ وَلِلرِّجَالِ عَلَیْهِنَّ دَرَجَةٌ ۗ وَاللَّهُ عَزِیزٌ حَکِیمٌ
و زنهایی که طلاق داده شدند از شوهر نمودن خودداری کنند تا سه پاکی بر آنان بگذرد و آنچه را (حیض یا حملی) که خدا در رحم آنها آفریده کتمان نکنند اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارند. و شوهران آنها در زمان عدّه سزاوارترند که آنها را به زنی خود رجوع دهند اگر نیّت سازش دارند، و زنان را بر شوهران حق مشروعی است چنانچه شوهران را بر زنان، لیکن مردان را بر زنان افزونی است، و خدا (بر هر چیز) توانا و داناست.»
این آیه مربوط به بحث طلاق است که این آیه شروعی در بیان احکام طلاق است. خداوند دراین آیه می فرماید خانم‌هایی که طلاق می گیرند باید سه پاکی عده نگه دارند که حد اکثر آن 3 ماه است و ممکن است کمتر هم باشد. ما چند نوع طلاق داریم. یک نوع طلاق رجعی است که در این طلاق مرد قبل از انقضاء عده می‌تواند رجوع کند و یک نوع طلاق هم به این است که دیگر امکان رجوع نیست و برای رجوع باید دوباره صیغه عقد خوانده شود؛ یک نوع طلاق هم طلاق خلع است که اگر زن تقاضای طلاق داشته باشد باید مالی را زن بدهد و مرد اگر راضی شد طلاق می دهد و یک طلاق هم مبارات است که هم زن از مرد و هم مرد از زن بدشان می آید که زن مهرش را می بخشد و مرد هم طلاق می دهد.
طلاق را از مبغوض ترین حلال ها است. در روایت داریم که خدا خانه‌ای که در آن عروسی واقع می شود را دوست دارد و خانه ای که در آن طلاق جاری می شود را دوست ندارد و امام صادق علیه السلام فرمودند در میان حلال‌ها هیچ چیزی منفورتر از طلاق نیست. طلاق به معنی رفوزگی و مردودی است و جشن گرفتن برای آن معنا ندارد. طلاق یک چیز بد و منفور است و نباید در جامعه زیاد شود بنابراین باید با ریشه کن کردن دلایل طلاق از آن جلوگیری شود و فقط در موارد محدود از طلاق استفاده شود.
اولین دلیل طلاق هوسرانی است و در روایت داریم که پیامبر(ص) از مردی که همسرش را طلاق داده بود پرسیدند آیا بدی از او دیدی؟ او پاسخ داد خیر از او بدی ندیدم؛ بعد از مدتی پیامبر دوباره او رادیدند و گفتند چه می کنی، او گفت همسر دومم را هم بدون اینکه بدی از او ببینم طلاق دادم، برای بار سوم هم پیامبر او را دیدند و او باز هم ازدواج کرده بود و همسرش را طلاق داده بود که پیامبر(ص) فرمودند خداوند مردها و زنان تنوع طلب و هوسران را لعنت می‌کند.
برخی از هنرپیشه‌ها مرتب در فضای مجازی تنوع طلبی و بی مبالاتی را ترویج می‌کنند. این افراد الگوی جوانان هستند و باید ملاحظه جوانان را کنند زیرا گناه آنها دیگر فردی و شخصی نیست بلکه روی همه جوانان تأثیر می گذارد.
دومین دلیل طلاق اشکال در انتخاب همسر و عجله در ازدواج است. باید جوانان قبل از ازدواج مشاوره بروند و باید هم کفو هم باشند تا از طلاق جلوگیری شود.
دولت باید علاوه بر وام ازدواج مشاوره رایگان ازدواج هم به جوانان بدهد. الان مشاوره هم گران است و اگر مسئولان برای این امور هزینه کنند از هزینه های بعد از طلاق بهتر است و مانند هزینه برای واکسن زدن مردم است.
بی مسئولیتی زن و مرد سومین و اعتیاد را چهارمین عامل طلاق است. این مشکلات با زندان رفتن درست نمی شود بلکه باید دولت و مسئولان به وظایف خود عمل کنند و با ایجاد اشتغال و آموزش به جوانان از افزایش آمار طلاق جلوگیری کنند.
برخی از طلاق‌ها هم به خاطر ضعف معنویت است و متأسفانه امروز آمار مشروبات الکلی و شراب خواری زیاد شده است و ما نباید با حرف های خود چیزی بگوییم که موجب ترویج این مسائل در جامعه شود.
افرادی که ازدواج کرده اند نباید رها شوند. صدا و سیما باید برنامه های مشاوره ای و آموزشی برای مردم داشته باشد تا جوانان شخصیت همسر خود را بشناسند و بدانند که هر فردی خصوصیات رفتاری خاص خود را دارد و با او باید چگونه رفتار کرد.
دخالت خانواده ها از دیگر عوامل طلاق است. نقش خانواده‌ها نظارت است نه دخالت و پیامبر(ص) هم بر زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها و امیرالمؤمنین(ع) نظارت می کردند و نصیحت هایی را قبل و بعد از ازدواج به آنها داشتند ولی در زندگی آنها دخالت نمی کردند.
خداوند در آیه 19 سوره نساء می‌فرماید حتی اگر از همسرتان خوشتان هم نیاید اگر به نیکی با او رفتار کنید و در عمل نشان ندهید خداوند به شما خیر کثیر می‌دهد و جبران می‌کند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 33:04

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی