display result search
منو
تفسیر سوره ی عنکبوت، جلسه نهم

تفسیر سوره ی عنکبوت، جلسه نهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 34 دقیقه مدت قطعه
  • 320 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «تفسیر سوره ی عنکبوت»، جلسه نهم، سال 1400

« وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَىٰ قَوْمِهِ فَلَبِثَ فِیهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِینَ عَامًا فَأَخَذَهُمُ الطُّوفَانُ وَهُمْ ظَالِمُونَ.» و همانا نوح را (به رسالت) به سوی قومش فرستادیم و او هزار سال پنجاه سال کم میان قوم درنگ کرد، و چون همه ستمگر و ظالم بودند همه را طوفان هلاک فرا گرفت.

« فَأَنْجَیْنَاهُ وَأَصْحَابَ السَّفِینَةِ وَجَعَلْنَاهَا آیَةً لِلْعَالَمِینَ.» و تنها خود نوح را با اصحاب کشتی او (از غرق) نجات دادیم و آن کشتی را برای خلق عالم آیتی (از قدرت و رحمت خویش) قرار دادیم.

چهار نکته پیرامون این دو آیه ذکر می شود. صبر در راه دین، کسانی که از راه انبیا خارج می شوند ظالم هستند، نجات پیروان انبیا، نشانه بودن تاریخ برای جهانیان.
در راه حق و دین باید صبور بود. صبر در گرسنگی، صبر در عبادت و... . رسول خدا فرمود صابر سه علامت دارد: مایوس و کسل نمی شود. ملول و افسرده نمی شود. از خدا شکایت نمی کند.

ظلم مصادیقی دارد. بالاترین ظلم به خدا که شرک است می باشد. سه گونه ظلم داریم. شرک (ظلم به خدا)، گناه (ظلم به خود)، حق الناس (ظلم به مردم)
همانگونه که مخالفت با انبیا ظلم است، پیروی از انبیا نجات است. نجات در گوش دادن به حرف انبیا است. تمام انبیا اگر در یک جا جمع بشوند با یکدیگر اختلاف ندارند چون یک حرف می زنند. گناه نکنید، عبادت کنید و به دنبال طاغوت نروید. تمام این داستان ها آیت و نشانه ای است برای جهانیان.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 34:39

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی