display result search
منو
خداشناسی در دعای عرفه

خداشناسی در دعای عرفه

  • 3 تعداد قطعات
  • 43 دقیقه مدت قطعه
  • 1172 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع "خداشناسی در دعای عرفه"

روز عرفه از اعیاد بزرگ اسلامی است، عرفه روز آمرزش گناهان و روز دعا و نیایش است. عرفه روز نگاه فرشتگان به زائران اباعبدالله الحسین (ع) است. دعا در ادبیات ما جایگاه ویژه ای دارد و خداوند در سوره فرقان می فرماید: «اگر دعا در زندگی تان نباشد به شما اعتنایی نمی شود.» پس هدف از دعا رسیدن به حاجت نیست بلکه جلب توجه الهی است به همین جهت گفته اند که دعا مغز و مخ عبادات محسوب می شود. نکته مهمی که در دعا های ما هست معارف دعاست و دعاهای ما سرشار از مباحث اعتقادی و توحید و نبوت است و این از افتخارات شیعه است که دعاهایشان سرشار از مباحث توحید و خداشناسی است یعنی شفاعت ، ولایت وتوسل ما عین توحید است چون فرمایش خداوند هست.

در ابتدای دعای عرفه بیست ویژگی خدا آمده است که همه مربوط به توحید افعالی و توحید عملی است. اگر کسی به این بیست مورد توجه کند یک دوره مباحث توحیدی در آن نهفته است. دعای عرفه درابتدا با شکر و حمدالهی آغاز می شود و به مسئله قضا و قدر الهی اشاره می کند.

در روایات داریم که چهار گروه هستند که در روز قیامت خداوند به آنها اعتنایی نمی کند: دسته اول کسانی که عاق والدین شده باشند. دسته دوم کسانی که دائم الخمر هستند. دسته سوم کسانی هستند که اهل منت گذاری هستند و ریا در کارهایشان است و دسته چهارم کسانی هستند که منکر قضا و قدر الهی هستند.

قضای الهی جبر نیست. در ابتدای دعای عرفه می گوییم خدایا برای ما قضای خیر قرار بده . در فراز دوم دعا می خوانیم که شکر خدایی را که وقتی بخواهد به کسی چیزی عطا کند کسی نمی تواند مانع شود. خداوند دو دسته عطا دارد: یکی مثل باران است که شامل همه می شود وعطای عام است. و دیگری عطای خاص است که فقط به مومنین خاص و به پیامبر (ص) داده می شود.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی