display result search
منو
پرسمان حج، 23

پرسمان حج، 23

  • 1 تعداد قطعات
  • 7 دقیقه مدت قطعه
  • 16 دریافت شده
گفتگوی کوتاه با حجت الاسلام سیداکبر طباطبایی ویژه ایام ذی الحجه درباره مناسک و احکام حج:
رمی جمرات در روزهای یازدهم و دوازدهم ذی الحجه چه تفاوتی با روز دهم ذی الحجه دارد؟
حجاج چه زمانی می توانند سرزمین منا را به سمت مکه ترک کنند؟

در قسمت های قبل راجع به اعمال روز عید قربان در سرزمین منا صحبت شد و اینکه بعد از تراشیدن سر، حجاج از احرام خارج می شوند ولی دو شب دیگر باید در منا بیتوته کنند و در روزهای یازدهم و دوازدهم ذی الحجه بایستی رمی جمرات انجام بدهند با این تفاوت که اولا در این دو روز دیگر مُحرم نیستند و می توانند چتر روی سرشان بگیرند و ثانیا خانم ها که رمی روز دهم ذی الحجه را در شب انجام داده بودند اینجا در روز یازدهم و دوازدهم مثل بقیه با آقایون همراه می شوند و ثالثا در این دو روز باید هر سه جمره را سنگ بزنند.
در اینجا ما می آییم تا می رسیم به جمره اول که معمولا چون همه از راه می رسند ابتدایش ازدحام عجیبی است و یک راهکار عملی هم این است که این جمعیت را دور بزنید و بروید پشت همین جمره اول و می بینید خلوت تره و راحت تر می شود رمی جمره را انجام داد. هفت تا سنگ که زده شد همه به سمت جمره دوم می روند و به همین ترتیب عمل می شود تا اینکه به جمره سوم می رسند که روز اول فقط همین را آمده و سنگ زده بودند. اما کسانی هستند که نایب هستند یعنی عده ای هستند که قدرت آمدن ندارند و به دیگری نیابت می دهند که سنگ آنها را هم بزند و حاجی می تواند در همان جمره اول هفت تا سنگ خودش رو که زد نیت کند برای کسی که نائبش شده هم هفت سنگ بزند و حالا اگر نایب چند نفر شده باشد تک تک باید نیت کند و سنگ آنها را هم بزند سپس در جمره دوم همین طور برای خودش اول می زند سپس به نیت آنها که نائب شان شده و بعد هم در جمره سوم این کار را انجام می دهد و بر می گردد. یک عده افراد هم هستند که اینها یک مشکلاتی برایشان ایجاد شده که نمی توانند روز دوازدهم از منا خارج بشوند و شب سیزدهم هم باید بمانند که اینها واجب است روز سیزدهم هم رمی جمره انجام بدهند.
نوبت به کوچ از منا می رسد و ظهر در روز دوازدهم یک مشکل بزرگی داریم که اهل تسنن قائلند که سنگ زده نشود مگر هنگام اذان ظهر که در آن موقع ازدحام عجیبی بوجود می آید اما ایرانی ها قبل از ظهر معمولا رمی جمره روز دوازدهم را انجام داده اند ولی نباید تا اذان ظهر نشده از منا خارج شوند لذا باید صبر کنند اذان ظهر بشود و همان جا تمهیدی معمولا کاروان ها می بینند که ما بعد از سنگ زدن در جایی جمع می شوند تا در ازدحام لحظه اذان ظهر هم گرفتار نشوند و سپس به طرف مکه حرکت می کنند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 7:38

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخن