display result search
منو
سیر تکوّن عقاید شیعه، جلسه شصت و یکم

سیر تکوّن عقاید شیعه، جلسه شصت و یکم

  • 1 تعداد قطعات
  • 44 دقیقه مدت قطعه
  • 8 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حامد کاشانی با موضوع «سیر تکوّن عقاید شیعه»، جلسه شصت و یکم، سال 1403

حضرت خدیجه سلام الله علیها عجایبی دارد و اگر انسان روایاتِ راجع به ایشان را نگاه کند تعجّب می‌کند.
پیغمبری که مقام ملکوتی او آنقدر رفیع است که اگر انبیاء بخواهند سر بلند کنند و مقام او را ببینند، کلاه از سرشان می‌افتد، طوری شیدای حضرت خدیجه سلام الله علیها است که واقعاً فهم این موضوع برای ما مشکل است. همینقدر می‌فهمیم که این بانوی عظیم الشأن خیلی عظمت داشته است.
از طرفی چون هر جا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم از ایشان دَم زده است، از ایمان و وفا و صدق و تصدیق و کمک او صحبت کرده است. ما که می‌دانیم محبّت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم به ایشان محبّت دینی است، ولی نباید این موضوع را در قالب محبّت زن و شوهری دید.
اینطور نیست که اگر فقط یک طرف زندگی خوب باشد، زندگی شیرین شود. برای چند امام ما این سابقه نشان داده است که اینطور نمی‌شود. وجود مبارک زین العابدین صلوات الله علیه، وجود مبارک حضرت موسی بن جعفر سلام الله علیه، در تاریخ زندگی‌شان همسری دارند که طلاق داده‌اند. حال یا ناصبی بوده است یا هر چیز دیگری، اما بالاخره آن زندگی زندگی نشده است، با اینکه یک طرف امام معصوم است. حضرت مجتبی و حضرت جواد و حضرت رضا علیهم السلام سابقه‌ی ازدواج با فرزندان کسانی را دارند که گیر دارند.
این موضوع را برای این عرض کردم که بالاخره ممکن است کسی خیال کند چون حضرت خدیجه سلام الله علیها با پیغمبر بوده‌اند اینطور بوده‌اند. این زندگی را حضرت خدیجه سلام الله علیها و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم درست کرده‌اند، وگرنه یک نفری نمی‌شود. برخلاف تقوا و عظمت و ایمان پیغمبر، آن زندگی مشترک یک طرفه شیرین نمی‌شود.
در قالب موارد هم که در جاهای دیگر زن و مرد با هم مشکل دارند، ممکن است دو طرف کاستی‌هایی داشته باشند. منتها اگر یک طرف همه‌ی سهم خود را هم انجام دهد ممکن است آن زندگی زندگی نشود.
کسانی مکرر گزارش کرده‌اند که از درِ خانه‌ی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم رد می‌شدند، وقتی پیغمبر در خانه‌ی بعضی از همسران خود بود، صدای جیغ و داد آن خانم بلند بود.
اینطور نیست که هر کسی با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم ازدواج کرده باشد، آن زندگی زندگیِ ویژه‌ای شود.
حال اینکه ازدواج‌های صدر اسلام چگونه بوده است، زمانی که ما فرصت بدست آورده بودیم، سال‌های گذشته هشت جلسه راجع به این موضوع صحبت کرده‌ایم، کم پیش می‌آید که انسان دوباره فرصت کند که دوباره بگوید. چون باید آن معنای ازدواج‌های صدر اسلام درک شود تا بشود بعضی از حرف‌ها را زد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم به هر دلیلی که تعدد ازواج داشت، که اگر آن مباحث مطرح شود بعضی از این موضوعات خیلی روشن می‌شود، تا قریب به پنجاه و چند سالگی، فقط یک مرتبه ازدواج کرده بودند. یعنی جوانی خود را با یک همسر گذرانده است. امیرالمؤمنین صلوات الله علیه هم با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها. در مورد سایر ائمه هم مورد سومی بیاد ندارم.
عباراتی برای حضرت خدیجه سلام الله علیها هست که عبارات خیلی عجیبی است، «سَیِّدَةُ النِسَاءِ عَصرِهَا»، «سَیِّدَةُ النِّساءِ عَالَمِهَا».

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 44:14

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی