display result search
منو
پرسمان حج، 21

پرسمان حج، 21

  • 1 تعداد قطعات
  • 8 دقیقه مدت قطعه
  • 18 دریافت شده
گفتگوی کوتاه با حجت الاسلام سیداکبر طباطبایی ویژه ایام ذی الحجه درباره مناسک و احکام حج:
بعد از عمل قربانی در روز عید قربان، چه عملی برای حجاج واجب می شود؟
تراشیدن موی سر یا تقصیرمو برای آقایان و خانم ها چه تفاوتی دارد؟

در قسمت های قبل از ورود حجاج به سرزمین منا و انجام رمی جمرات در روز عید قربان صحبت شد و اینکه بعد از بازگشت از رمی جمره، قربانی باید انجام شود. خب قربانی در کشتارگاه و به نیابت از حجاج انجام شده و حاجی ها خودشان لازم نیست به قربانگاه بروند. در اینجا هم حاجی باید نیت قربانی بکنه و هم نایب نیت قربانی می کنه و قربانی حج بایتی در منا انجام بشود البته در زمان های قدیم که این امکانات وجود نداشته وقتی از سفر حج برمی گشتند در وطن خودشان انجام می دادند اما امروزه که تمام امکانات هست و کشتارگاه های خیلی مجهزی وجود دارد قربانی باید حتما در منا انجام شود.
بعد از اینکه قربانی انجام شد و به کاروان ها و به افراد اعلام شد الان نوبت سر تراشیدن آقایان و چیدن مقداری از مو و ناخن برای خانم هاست. و هنگامی که حجاج عمل حلق و تقصیر را انجام دادند از احرام بیرون میایند و رسما حاجی می شوند. آقایانی که سفر اولشان هست اکثر مراجع می فرمایند که باید این ها سرشان را بتراشند با تیغ ولی اون هایی که سفر اولشان نیست مخیر هستند بین اینکه سر بتراشند یا مقداری از موی سر را بچینند و ناخن بگیرند. در هر صورت وقتی که به وظیفه عمل می کنند دیگر حاجی شده و از احرام بیرون می آیند اگرچه الان هنوز اعمال تمام نشده و تا چند روز دیگر ادامه دارد. ولی از این لحظه غیر از دوتا عمل که هنوز حلال نشده بقیه بیست و چهار عملی که برای محرم حرام بود آنها که حلال شدنی است حلال می شودد مثلا خانمی بخواهد صورتش را بپوشاند یا شانه بزند و مویی از سر کنده بشود یا آقایی سرش را بپوشاند و کلاه بگذارد یا چتر روی سرش بگیرد اینها حلال می شود فقط دو مورد باقی می ماند یکی استعمال بوی خوش و دیگری زن و مردی که از لحاظ زناشویی به هم حرام هستند که این دو مورد می ماند تا اعمال مکه را انجام بدهند و اعمال واجب حج خاتمه پیدا کند.
یک سوالی که مطرح می شود این است که اگر بر اثر ازدحام و طول کشیدن نوبت بندی کاروان ها رمی جمره روز عید قربان دیر انجام بشود و به ساعت های پایانی روز یا حتی شب بکشد آیا در این صورت قربانی در شب می توان انجام داد؟ بله اگر قربانی به شب یازدهم رسید عده ای از مراجع می فرمایند کافی و صحیح است و عده ای هم قائلند بنابر احتیاط واجب در شب انجام نشود که می توان در احتیاط واجب به فتاوای دیگران رجوع نمود و فقط حضرت آیت الله سبحانی می فرمایند مجزی نیست و مقلدین ایشان نمی توانند در شب انجام بدهند و برای تراشیدن سر هم غیر از حضرت آیت الله شبیری زنجانی که می فرمایند سر تراشیدن در شب جایز نیست بقیه آقایان یا می فرمایند جایز است یا احتیاط واجب در ترک کردن را گفته اند که این احتیاط واجب هم دوباره قابل رجوع است و حجاج همان شب می توانند سر بتراشند و از احرام خارج شوند مگر مقلدین حضرت آیت الله شبیری که به فتوای ایشان نمی شود و اینها باید بگذارند برای روز یازدهم که سر بتراشند و از احرام خارج شوند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 8:29

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخن