display result search
منو
زهد به معنای امیری بر دنیاست

زهد به معنای امیری بر دنیاست

  • 5 تعداد قطعات
  • 17 دقیقه مدت قطعه
  • 428 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع «زهد به معنای امیری بر دنیاست»، سال 1402

آیه شریفه 262 سوره بقره راجع به انفاق نازل‌شده است. در اسلام تجمع و انباشت مال مذمت شده است نه صرفاً جمع مال؛ امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند؛ « لا خَیرَ فیمَن لا یُحِبُّ جَمعَ المالِ مِن الحَلالِ ؛ فیَکُفَّ بهِ وَجهَهُ و یَقضیَ بهِ دَینَهُ» اگر جمع مال موجب طغیان شود بد و اگر موجب خدمت به مردم، توسعه به خانواده و حفظ آبرو گردد، خیر در آن است.
کسی که برای رفاه خانواده، حفظ آبرو در جامعه و کمک به مردم پول دربیاورد، برای آخرت قدم برداشته است. در قنوت نماز می‌گوییم، «رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً»؛ رزق حلال یکی از بارزترین مصادیق حسنه در دنیاست.
فقر عقل انسان را کاهش و او را از اخذ تصمیمات درست بازمی‌دارد. فقر دین را ناقص می‌سازد و حیرت و سرگردانی برای انسان به ارمغان می‌آورد.
برخی از چیزها آثار کار خیر را باطل می‌سازد؛ که منت نهادن از بدترین آسیب‌های خدمت به دیگران است؛ چراکه منت نهادن بر دیگری انسان را ملعون می‌سازد.
برخی از صفات همچون؛ تکبر و منان در مورد ذات اقدس الهی مثبت و در مورد مخلوقات بار معنایی منفی دارد. امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند؛ « الْمَنَّانُ عَلَى الْفُقَرَاءِ مَلْعُونٌ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ الْمَنَّانُ عَلَى أَبَوَیْهِ وَ إِخْوَتِهِ وَ أَخَوَاتِهِ بَعِیدٌ مِنَ الرَّحْمَةِ وَ بَعِیدٌ مِنَ الْمَلَائِکَةِ قَرِیبٌ مِنَ النَّارِ لَا یُسْتَجَابُ لَهُ دَعْوَةٌ وَ لَا یُقْضَى لَهُ حَاجَةٌ وَ لَا یَنْظُرُ اللَّهُ إِلَیْهِ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَة»؛ کسى که بسیار منت بر فقیران بگذارد در دنیا و آخرت ملعون و کسى که در خدمت به پدر و مادر و برادر و خواهرش منت بگذارد، از رحمت خدا و فرشتگان دور و نزدیک به آتش جهنم خواهد شد، دعایی براى او مستجاب نمی‌شود، حاجتى برایش برآورده نخواهد شد و خداوند متعال نیز در دنیا و آخرت به او توجه نمی‌کند.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    لطفا سخنرانی‌های جدید بیشتری از حاج آقا بگذارید.ممنونم

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی