display result search
منو
انسان های آزاده دنبال احسن الحال هستند

انسان های آزاده دنبال احسن الحال هستند

  • 2 تعداد قطعات
  • 36 دقیقه مدت قطعه
  • 212 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «انسان های آزاده دنبال احسن الحال هستند»، سال 1400

عید نوروز عیدی ملی و سنتی میان فارسی زبانان جهان است. این عید قبل از اسلام نیز مطرح بوده و در منابع دینی ما نیز روایاتی برای آن مشهور است.
از آغاز انقلاب اسلامی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به این مراسم سنتی و ملی توجه داشتند. مقام معظم رهبری از سال 85، ابتکاری به خرج دادند و هر سال را نامگذاری کرده اند و این نشان از توجه آنها به آغاز سال جدید است.
سنت هایی مانند صله ارحام، تمیز کردن منازل، نیکی به کودکان، کنار گذاشتن کینه ها و… سنت هایی است که در ایام عید انجام می شود. تأکید بر این مسائل، در منابع دینی است و مردم نیز این کارها را در ایام نوروز انجام می دهند.
در منابع دینی گاهی صحبت از ثبات و در جایی صحبت از تحول است. در جاهایی ما از خدا می خواهیم که ما را ثابت بگرداند، مانند ثابت قدم ماندن در دین؛ اما در جاهایی به ما توصیه شده که در حالات ما تغییر ایجاد شود، ما در آغاز سال جدید از خداوند می خواهیم که حال ما را به احسن الحال تغییر دهد.
باید بخواهیم در مسیر حق و درست ثابت قدم باشیم؛ مثلا در دینداری، ولایت مداری، راستگویی، دفاع از حق، ظلم ستیزی، عدالت، امانتداری و… . اینها امور ارزشی است که انسان باید در این مسیر قرار داشته و خود را در آن حفظ کند و همیشه این صفات نیک را در خود ایجاد کنیم.
برخی بر عقاید اشتباه خود ثابت می مانند، در حالی که انسان های آزاده از راه اشتباه خود باز می گردند. جادوگران در مواجهه با معجزه حضرت موسی علیه السلام و جناب حر در برابر امام حسین علیه السلام از مسیر اشتباه بازگشتند و با تحولی که در خود ایجاد کردند، عاقبت به خیر شدند.
تغییر باید جنبه ارزشی و مثبت داشته باشد و انسان از رفتارهای اشتباه خود به سمت رفتارهای درست حرکت کند. انسان های زیادی در نوروز سال گذشته در میان ما بودند که امروز جای آنها خالی است؛ پس در چنین شرایطی، همانطور که طبیعت تغییر کرده و زمستان بهار می شود، ما نیز باید برای خود تغییراتی را ایجاد کنیم و از رفتارهای اشتباه و کارهای ناپسند به سمت بهترین ها حرکت کنیم.
همه ما ممکن است عیوبی داشته باشیم که دیگران به اندازه خودمان نسبت به آنها آگاه نیستند؛ ما از خدا بخواهیم که ما را از این عیوب نجات بدهد و به سمت سعادت حرکت دهد.
نبی مکرم اسلام(ص) درباره توبه کننده بیان می کند که تواب کسی است که هشت ویژگی را داشته باشد، در غیر این صورت توبه اش پذیرفته نمی شود. نخست این که وقتی توبه می کند، مال مردم را نپردازد. کسی که توبه کند و مجلس خو د را تغییر ندهد نیز توبه اش پذیرفته نمی شود؛ کسی که در مجلس گناه باشد و توبه کند، نمی تواند در آنجا بماند.
بر اساس این روایت، کسی که توبه می کند، باید رفیقی که در مسیر گناه با او بود را کنار بگذارد؛ واجبی که ترک کرده بوده را به جای بیاورد، لباس معصیت را از تن خارج کند، دریچه های قلب را به سمت نور باز کند تا از آلودگی پاک شود و دست خود را از گناه کوتاه کند، گوش و زبان خود را از گناهان حفظ کند و از مالی که دارد در راه خدا انفاق کند.
ما باید در تغییر فصل زمستان به بهار، از طبیعت درس سبز شدن، توحید، معتدل بودن، تغییر به سمت خوبی ها، گذشت، با هم بودن و مهربانی بیاموزیم.

قطعات

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی