display result search
منو
آداب مدارا و ارتباط صحیح با خانواده و جامعه، جلسه اول

آداب مدارا و ارتباط صحیح با خانواده و جامعه، جلسه اول

  • 1 تعداد قطعات
  • 30 دقیقه مدت قطعه
  • 246 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «آداب مدارا و ارتباط صحیح با خانواده و جامعه»، جلسه اول،(برنامه سمت خدا) سال 1401

خانواده ها در منزل دور هم هستند. این دورهمی یک فرصتی است برای طرح یک سلسله مباحث کاربردی، مباحثی که هم به درد پدر بخورد هم به درد پسر، هم به درد زن بخورد هم به درد مرد. دانش آموزها، دانشجوها، اقشار مختلف در منزل هستند، فرصت بیشتری دارند.
من یک کلیدواژه ای را می خواهم طی این برنامه و برنامه ی دیگری که خدمت شما هستیم مطرح کنم که خیلی هم کلیدوازه ی مهمی است و آن مدارا کردن است. برخی از مشکلاتی که الان در جامعه ما است دست من و شما نیست. مثلاً فرض کنید در یک خانه یک نفر بیمار است، تصادفی کرده است. اول برنامه عرض کردم، ان شاءالله خدا همه شان را شفا بدهد، ولی اتفاق است دیگر. یا عزیزانی در این ایام از دست رفتند، خانواده هایی داریم عزادار هستند به هر دلیل یک نفر را از دست دادند، یا اتفاقی مثل مثلاً طلاق پیش آمده است. این ها اتفاقات طبیعی است که به هر حال پیش می آید. یا همین گرانی و تورمی که در کشور است و بالاخره مردم اذیت می شوند. این ها یک سری اموری است، باید راهکارهایشان پیدا بشود. اما بعضی از اتفاقات، سختی ها و ناراحتی ها را ما برای خودمان ایجاد می کنیم، بیماری نیست که دست ما نباشد، تصادف نیست که ایجاد شده باشد.
مرگ نیست، زلزله و سیل نیست. من با خانمم بیخودی دعوا می کنم، با بچه ام درگیر هستم، با مادرم قهر هستم. مدارا یعنی شیوه ی ارتباط دوستانه با همدیگر، یعنی نرم خویی، یعنی پرهیز از بهانه جویی، یعنی به گونه ای کنار هم باشیم که از لحظات هم لذت ببریم. من برای اهمیت این بحث اجازه می خواهم چند روایت بخوانم، ببینید که چقدر مدارا مهم است.
یک «ثَمَرَةُ العَقل مُداراتُ النَّاس» ثمره ی خرد و عقل، مدارا کردن با مردم است. یعنی آدم خردمند و عاقل مدارا می کند.
دو «سَلامَةُ الدِّینِ وَ الدُّنیا فِی مُداراتِ النَّاس» سلامت دین و دنیا، یعنی شما وقتی مدارا کردید حالا مواردش را می شمارم، خیلی زیاد است، با همسایه، با فرزندت، با همسرت، حتی با مخالفین ات، هم دین ات سالم می ماند هم دنیایت. باز ببینید روایت دیگر را؛
سه «مُداراتُ النَّاس نِصفُ الایمان» مدارا کردن با مردم نصف ایمان است. ایمان خیلی مهم است. آن روایت معروفی که حالا بارها عزیزان ما شنیدند از امام رضا (ع) هم است که فرمود یک مومن باید سه ویژگی داشته باشد: یکی ویژگی خدا «سُنَّتٌ مِن رَبِّ»، یک ویژگی از پیامبر «سُنَّتُ مِن نَبِّیِ»، یک ویژگی هم از ولی و امام «مِن وَلِّیِ». خیلی مهم است دیگر، می گوید شما سه کد، سه کلیدواژه و سه ویژگی را از سه منبع مهم، «اَطیعُوا الله وَ اَطیعُوا الرَسُول وَ اُولِی الاَمری»، یکی خدا یکی پیامبر و یکی هم ولی.
شریعتی: سه چیز را باید به ارث ببری.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 30:59

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی