display result search
منو
اسرار حج- بخش پنجم

اسرار حج- بخش پنجم

  • 1 تعداد قطعات
  • 40 دقیقه مدت قطعه
  • 81 دریافت شده
سخنرانی حضرت آیت الله جوادی آملی با عنوان "اسرار حج"

اینچنین نیست که همه ی زائران بیت الله الحرام، زائر راستین باشند. کسانی که منکر ولایت امامان علیهم السّلام و قائل به جدایی قرآن و عترت هستند، گرچه حج به جای آورند، باطنی حیوانی دارند. امام سجّاد علیه السّلام به "زُهری" فرمود: "حاجیانی که به قرآن و عترت معتقدند، نورانی هستند. ولی نور آنها متفاوت است. آنان که ایمانی ضعیف دارند، نورشان در حدّ روشن کردن راه هزار ساله است و آنان که ایمانی قوی و راسخ دارند، نورشان راه صد هزار ساله را روشن می کند. لذا خدا در قیامت به میزان ایمان آنها، به ایشان اجازه ی شفاعت می دهد."
یکی از اعمال حج، وقوف در سرزمین مِنی است. برخی در سرزمین مِنی، فقط امور زودگذر دنیایی را از خدا درخواست می کنند. اگر دلبسته ی دنیا و نعمت های دنیوی باشیم، چون هنگام مرگ مجبوریم از تعلّقات دنیایی جدا شویم، گرفتار شکنجه و عذاب روحی خواهیم شد. لذا عاقلانه است که حاجیانی که در سرزمین مِنی هستند، از خدای بزرگ، خیر دنیا و آخرت و نجات از آتش دوزخ را مسألت کنند. امام سجّاد علیه السّلام فرمود: "خدا در عصر روز عرفه و ظهر عید قربان، به فرشتگانش مباهات می کند و می فرماید: بندگانم را ببینید که از راه دور آمده و لذّتها را بر خود حرام کرده اند و با چهره های غبارآلود، در پیشگاه من اظهار ذلّت می کنند."
یکی از اعمال ناپسند مردم دوران جاهلیّت این بود که گوشت قربانی را به دیوار کعبه آویزان می کردند و خونش را به دیوار کعبه می مالیدند. قرآن کریم در آیه ی37 سوره ی مبارکه ی "حج" زشتی این عمل را گوشزد کرده می فرماید: " نه گوشتها و نه خونهای آنها، هرگز به خدا نمی‌رسد. آنچه به او می‌رسد، تقوا و پرهیزگاری شماست." یکی از ویژگی های ایّام حج، حضور امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف است. بعضی از امور خارق العاده و احیاناً حلّ مشکلات حاجیان، ممکن است به عنایت آن حضرت یا یکی از تربیت شدگان آن وجود مقدّس، انجام شود.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 40:58

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    بسیار عالی و قابل تامل

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی