display result search
منو
تفسیر آیه 8 سوره جمعه

تفسیر آیه 8 سوره جمعه

  • 1 تعداد قطعات
  • 4 دقیقه مدت قطعه
  • 321 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره جمعه - آیه 8

قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِى تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلاَقِیکُمْ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلَى‏ عَالِمِ الْغَیْبِ وَ الشَّهَادَةِ فَیُنَبِّئُکُم بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ

ترجمه
(اى پیامبر!) بگو: همانا مرگى را که از آن فرار مى‏ کنید قطعاً ملاقات کننده شما است، سرانجام به نزد آن که به غیب و شهود آگاه است، برگردانده مى ‏شوید، پس او شما را به آنچه انجام داده ‏اید خبر خواهد داد.


انسان‏ها براى فرار از مرگ، هزاران تدبیر مى‏ اندیشند، ولى چه سود؟ از جبهه جنگ فرار مى‏ کنند، اما خداوند مى‏ فرماید: هرگز این فرار جلوى قتل یا مرگ شما را نخواهد گرفت. «قل لن ینفعکم الفرار» خانه‏ هاى بسیار محکم مى‏سازند، ولى باز هم مرگ به سراغشان مى‏ آید. «اینما تکونوا یدرککم الموت و لو کنتم فى بروجٍ مشیّدة» آرى، در دنیا نمى ‏توان از مرگ فرار کرد همان گونه که در آخرت نمى‏ توان از قهر و کیفر الهى فرار کرد. «یقول الانسان یومئذٍ این المفرّ»
ایمان و باور به این که در قیامت دوباره زنده شده و حضور خواهیم یافت و جرم‏ ها کشف خواهد شد، بهترین عامل براى رعایت تقوا در دنیا است. «فینبّئکم»


پیام ها
1- اراده خداوند بر اراده انسان غالب است. «تفرّون... ملاقیکم»
2- بین مرگ و قیامت، فاصله زیادى است. «فانّه ملاقیکم ثمّ تردّون» («ثمّ» براى تأخیر به کار مى ‏رود.)
3- علم خداوند نسبت به حاضر و غایب و ظاهر و باطن یکسان است. «عالم الغیب و الشهادة»
4- مجرم باید ابتدا از جرم خود آگاه شود، سپس به کیفر برسد. «فینبّئکم بما کنتم تعملون»

منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 4:41

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام تشکر از شما ، خدا شما و آقای قرائتی خیر دنیا و آخرت دهد. خوبه اگر انتهی هر آیه یک کلیدی باعنوان آیه‌ی بعدی باشه که سریع منتقل بشه به آیه بعدی.

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی