display result search
منو
تفسیر آیه 10 سوره احقاف

تفسیر آیه 10 سوره احقاف

  • 1 تعداد قطعات
  • 6 دقیقه مدت قطعه
  • 153 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره احقاف - آیه 10

قُلْ أَرَءَیْتُمْ إِن کَانَ مِنْ عِندِ اللَّهِ وَکَفَرْتُم بِهِ وَشَهِدَ شَاهِدٌ مِّن بَنِى إِسْرَا ءِیلَ عَلَى‏ مِثْلِهِ فَآمَنَ وَاسْتَکْبَرْتُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ‏

ترجمه
بگو: اگر (این قرآن) از نزد خدا باشد و شما به آن کفر ورزید، در حالى که گواهى از بنى ‏اسرائیل، بر همانند آن (یعنى تورات) گواهى داده و ایمان آورده، ولى شما (همچنان) تکبّر ورزیده ‏اید، آیا (عاقبت کار را) دیده ‏اید؟ همانا خداوند قوم ستمگر را هدایت نمى‏ کند.


غرورزدایى در بسیارى از موارد، لازم است. چنانکه قرآن در جایى خطاب به مؤمنان مى‏فرماید: هر کس از شما از دین خود برگردد، خداوند دیگرانى را که از شما بهترند خواهد آورد. «یا أیّها الّذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یأتى اللّه بقوم یحبّهم و یحبّونه» و در جاى دیگر خطاب به زنان پیامبر مى‏ فرماید: بهانه ‏گیرى نکنید، اگر پیامبر شما را طلاق دهد، بهتر از شما نصیب او مى‏ شود. «عسى ربّه اِن طلّقکنّ أن یُبدله أزواجاً خیراً منکنّ»
در این آیه نیز خطاب به مشرکان مکّه مى ‏فرماید: پیش از شما، بنى ‏اسرائیل بر حقانیّت تورات گواهى دادند و به آن ایمان آورده ‏اند، اگر شما کفر ورزید و از پذیرش آن سر باز زنید، به قرآن ضربه‏ اى نمى‏ خورد، شما به فکر عاقبت کار خودتان باشید.
اکثر مفسّران گفته‏ اند که مراد از «شاهد» در «شهد شاهد»، دانشمند معروف یهود، عبداللّه بن سلام مى‏باشد که در جمع یهودیان به حقانیّت اسلام و پیامبر اسلام شهادت داد.

پیام ها
1- انسان باید گاهى در روش و موضع‏ گیرى‏ هاى خود اندیشه کند، اگر مغرورانه نداى حقّى را نپذیرفته است، براى استکبار خود چه پاسخى خواهد داشت. «أرأیتم»
2- در گفتگو با مخالفان، بر عقاید خود تعصّب نشان ندهید تا زمینه براى بحثِ آزاد فراهم شود. با آنکه پیامبر یقین دارد که قرآن از سوى خداست، باز هم مى‏ فرماید: «ان کان من عند اللّه»
3- از افرادى که در محیط انحرافى، خطشکن هستند، تجلیل کنیم. «و شهد شاهد»
4- ریشه کفر، استکبار است. «آمن و استکبرتم» (بجاى «کفرتم» مى‏فرماید: «استکبرتم»)
5 - ایجاد رقابت سالم میان افراد و گروه‏ها در جهت رشد، یک ارزش است. «فآمن و استکبرتم» (آنان ایمان آوردند، شما تکبّر ورزیدید)
6- استکبار در برابر وحى و قرآن، ظلم است. «استکبرتم... القوم الظالمین»
7- ظلم، مانع بصیرت و سبب محروم شدن از الطاف الهى است. «انّ اللّه لا یهدى القوم الظالمین»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 6:04

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی