display result search
منو
تفسیر آیه 43 سوه زمر

تفسیر آیه 43 سوه زمر

  • 1 تعداد قطعات
  • 4 دقیقه مدت قطعه
  • 113 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره زمر - آیه 43

أَمِ اتَّخَذُواْ مِن دُونِ اللَّهِ شُفَعَآءَ قُلْ أَوَ لَوْ کَانُواْ لَا یَمْلِکُونَ شَیْئاً وَلَا یَعْقِلُونَ‏

ترجمه
آیا مشرکان به جاى خدا (بت‏ها را) شفیعان گرفته ‏اند؟! بگو: «آیا اگر مالک هیچ چیز نباشند و قدرت تعقّل نداشته باشند (باز هم شفیع شما خواهند بود)؟»


شفیع باید براى شفاعت، از جانب خدا اجازه داشته باشد، «مَن ذا الّذى یشفع عنده الاّ باذنه» امّا بت‏ها چه اجازه‏اى دارند؟ شفیع باید محبوب و مورد رضاى خدا باشد و بت‏ها نه محبوبند و نه مورد رضایت الهى.
در آیه 18 سوره‏ یونس مى‏ خوانیم که مشرکان مى ‏گویند: «هؤلاء شفعائنا» این بت‏ها شفیعان ما هستند و در آیه 3 همین سوره خواندیم که مى‏ گویند: «ما نعبدهم الاّ لیقرّبونا الى اللّه زلفى» پرستش بت‏ها به خاطر آن است که بت‏ها ما را به خدا نزدیک کنند و شفیعان ما باشند. این آیه مى ‏فرماید: چگونه از موجوداتى که نه عقل دارند و نه قدرت، انتظار کمک دارید؟! «کانوا لا یَملکون شیئا و لا یعقلون»
ما که به امامان معصوم‏ متوسّل مى‏ شویم و از آنان استمداد و شفاعت مى ‏طلبیم به خاطر آن است که فهم و درک آنان را از آیات و روایاتى که حیات برزخى را براى اولیاى خدا ثابت مى‏ کند فهمیده ‏ایم و قدرت آن بزرگواران را از دیدن هزاران نمونه‏ عملى در استجابت دعا و معجزات و کرامات باور کرده ‏ایم.

پیام ها
1- برخى مشرکان، بت‏ها را خدا نمى‏ دانستند، بلکه شفیع و واسطه‏ درگاه خدا مى ‏شمردند. «اتّخذوا من دون اللّه شفعاء»
2- واسطه‏ میان انسان و خدا باید نیاز را بفهمد و قدرت کمک کردن داشته باشد که بت‏ها هیچ کدام را ندارد. «لا یملکون - لا یعقلون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 4:26

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی