display result search
منو
تفسیر آیه 87 سوره نمل

تفسیر آیه 87 سوره نمل

  • 1 تعداد قطعات
  • 8 دقیقه مدت قطعه
  • 140 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره نمل - آیه 87

وَیَوْمَ یُنفَخُ فِى الصُّورِ فَفَزِعَ مَن فِى السَّمَوَتِ وَمَن فِى الْأَرْضِ إِلَّا مَن شَآءَ اللَّهُ وَکُلٌّ أَتَوْهُ دَخِرِینَ

ترجمه

و(یاد کن) روزى که در صور دمیده شود، پس هرکه در آسمان‏ها و هرکه در زمین است به هراس افتد، مگر آن کس که خدا بخواهد و همگى خاضعانه نزد او آیند.


کلمه‏ى «دخور» به معناى ذلّت و کوچکى است.
در قرآن از دو «نفخ صور» سخن به میان آمده است: یکى نفخه ‏اى که سبب مرگ همه مى‏شود و دیگرى نفخه‏ اى که سبب حیات و حضور مى‏ گردد. در آیه‏ 68 زمر مى‏ خوانیم: «و نُفِخَ فى‏الصُّور فَصَعِقَ مَن فى ‏السموات و مَن فِى‏الارض الاّ مَن شاءاللّه ثمّ نُفِخ فیه اُخرى فاذا هم قیامٌ یَنظُرون» در صور «اسرافیل» دمیده شود و همه‏ى موجودات آسمانى و زمین مى‏ میرند، مگر کسانى که خدا بخواهد، سپس بار دیگر در صور دمیده شود، ناگهان تمام خلایق برخیزند و در انتظار (حساب و جزا) باشند.
مراد از نفخه در این آیه، یا نفخه‏ اوّل است، به دلیل کلمه‏ى «فزع» و یا نفخه‏ دوّم، به دلیل «آتوه» و یا هر دو نفخه، به دلیل هر دو کلمه. «واللّه العالم»
در روایات مى ‏خوانیم: مسئول دمیدن در صور، فرشته اى به نام اسرافیل است. در دعاى امّ‏داوود مى‏ خوانیم: «الّلهم صلّ على اسرافیل حامل عرشک و صاحب الصّور»
گروهى که از وحشت و هراس آغاز قیامت درامانند، «الاّ مَن شاءاللّه» در دو آیه بعد معرّفى شده ‏اند: «مَن جاء بالحسنة فله خیرٌ منها وهم من فَزَع یومئذٍ آمنون» چنانکه در جاى دیگر مى‏ خوانیم: «لایَحزنهم الفَزَع الاکبر» ناله‏ى بزرگ آن روز، آنان را محزون نمى‏ کند.



پیام ها
1- فروپاشى نظام هستى، مرگ انسان‏ها و شروع قیامت، با ایجاد صدایى مهیب (دمیده شدن در صور) صورت مى ‏گیرد. «ینفخ فى‏الصور»
2- در آسمان‏ها موجودات زنده و مسئول وجود دارند و این موجودات، حشر و قیامت نیز دارند. «من فى السموات - کل أتوه داخرین»
3- در قیامت همه از درون احساس کوچکى مى‏ کنند. «داخرین»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 8:21

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی