display result search
منو
تفسیر آیه 11 سوره یونس

تفسیر آیه 11 سوره یونس

  • 1 تعداد قطعات
  • 5 دقیقه مدت قطعه
  • 332 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره یونس - آیه 11

وَلَوْ یُعَجِّلُ اللَّهُ لِلنَّاسِ الشَّرَّ اسْتِعْجَالَهُم بِالْخَیْرِ لَقُضِىَ إِلَیْهِمْ أَجَلُهُمْ فَنَذَرُ الَّذِینَ لَا یَرْجُونَ لِقَآءَنَا فِى طُغْیَنِهِمْ یَعْمَهُونَ‏

ترجمه
واگر خداوند براى مردم به همان شتاب که براى خود خیر مى‏ طلبند، در رساندن بلا به آنان شتاب مى‏ نمود، قطعاً اجلشان فرا رسیده بود. پس کسانى را که به دیدار ما امید (و باور) ندارند به حال خود رها مى‏ کنیم تا در سرکشى خویش سرگردان بمانند.



مشابه مفهوم این آیه، در سوره‏ کهف آیه‏ 58 و سوره فاطر آیه‏ 45 نیز آمده است که اگر خداوند مردم را زود به کیفر کارهایشان برساند و مؤاخذه کند، همه نابود مى ‏شوند. به علاوه اختیار که اساس تکلیف است از بین مى ‏رود و اطاعت، جنبه‏ى اضطرارى پیدا مى‏ کند.
ممکن است معناى «استعجالهم بالخیر» این باشد که سنّت خداوند در خیررسانى، سرعت و در شرّ رسانى، با مهلت است و معناى جمله این باشد که خداوند در خیررسانى سرعت و عجله دارد.

پیام ها
1- انسان، طبیعتاً عجول است. «استعجالهم بالخیر»
2- اگر خداوند در دنیا، بدکاران را کیفر فورى مى ‏داد، کسى باقى نمى‏ ماند و نسل بشر منقرض مى‏ شد. «لو یعجّل اللّه... لقضى الیهم اجلهم»
3- یکى از سنّت‏ هاى الهى، «استدراج» در عذاب و مهلت‏ دادن به ظالمان است. «فنذر الذین...»
4- هلاک نشدن کفّار، نشانه‏ حقّانیّت آنان نیست. «فنذر الذین لایرجون لقاءنا»
5 - آنان که از خدا بریده و سرگرم خود شده ‏اند، هدف معیّنى ندارند و حیرانند. «فى طغیانهم یعمهون»
6- انکار و بى‏ توجّهى به قیامت، موجب طغیان و رهاشدن به حال خود و محروم شدن از الطاف الهى است. «لایرجون لقاءنا فى طغیانهم یعمهون»


منبع: پایگاه درس هایی از قرآن

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 5:03

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی