display result search
منو
نقش حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در استمرار رسالت الهی، جلسه دوم

نقش حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در استمرار رسالت الهی، جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 53 دقیقه مدت قطعه
  • 80 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حامد کاشانی با موضوع «نقش حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در استمرار رسالت الهی»، جلسه دوم، سال 1402

کلان بحث این است که آیا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم در مسیری که می‌خواستند جامعه اسلامی را هدایت کنند موفق بودند؟ پاسخ یک کلمه‌ای این است که بله. منتها سؤال روی کیفیت است. چرا این سؤال مطرح می‌شود؟ برای اینکه رفتارِ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم با آنچه ارتکاز و توقع ذهنی و بلکه پسند ماست تفاوت دارد، ما بیشتر می‌پسندیم که به نحوه‌ی دیگری رفتار بشود، خودِ این موضوع محل بحث است که چرا پسندِ ما تفاوت دارد؟
مثلاً آیا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم نمی‌توانستند گارد امنیتی خودشان را بفرستند تا شبانه عدّه‌ای از منافقان و طاغوتیان و فتنه‌گران را دستگیر کنند تا این همه مشکل پیدا نشود؟ چرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم اینطور عمل نکرد؟
یعنی مثلاً اگر الآن در جمهوری اسلامی آثار یک فتنه‌ی روشنی پیدا باشد که قرار است هزار و چهارصد سال مردم را گمراه کند، ما توقع داریم که نیروهای امنیتی به سراغ آن‌ها بروند. یعنی اگر نروند آن‌ها را توبیخ می‌کنیم و می‌پرسیم چرا نرفته‌اید؟ چرا پیش‌دستی نکرده‌اید؟
آیا نباید این توقع را از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم داشت؟ چرا شما این منافقین را دستگیر نکردید تا ما خلاص شویم و هزار و چهارصد سال فتنه نشود؟
ممکن است کسی بگوید که اصلاً از کجا می‌دانی که پیامبر این‌ها را می‌شناخت؟ آیاتی هم هست که ظاهر آن آیات این است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم همه‌ی منافقان را نمی‌شناخت. فعلاً کاری به این موضوع نداریم که موضع بنده چیست. آیاتی هم بر این موضوع دلالت دارد که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم منافقان را می‌شناخت.
چون بحث «علم پیغمبر» یک بحثِ دامنه‌داری است، یا یک راهکار از روی این بحث گذر می‌کنم، آن هم این است که مواردی که معلوم است پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم منافقی را شناخت، جلسه‌ی گذشته سه مثال عرض کردم، «عبدالله بن اُبَی» که از منافقین بود لو رفت، «حاطِبِ بْنِ اَبیْ بَلْتَعه» که از بدریین بود و بر علیه مسلمین برای کفار پیام فرستاده بود لو رفت، «عبدالله بن ابی سَرح» که برادر شیری عثمان بود در زمینه قرآن خیانت آشکار کرد لو رفت، همسری از همسران پیامبر از خانه‌ی پیامبر جاسوسی کرد و با آیه‌ی قرآن لو رفت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم با این‌ها چه برخوردِ امنیتی کرد؟ پس فی الجمله می‌شود گفت که شیوه‌ی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم این رفتار نبوده است، پس چه چیزی بوده است؟ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم یک حکمرانِ عادی نبود، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم «پیغمبر» بود.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 53:58

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی