display result search
منو
طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، جلسه دوازدهم

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، جلسه دوازدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 60 دقیقه مدت قطعه
  • 100 دریافت شده
سخنرانی استاد سید علی حسینی خامنه‌ای با موضوع "طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن"، "توحید و نفی طبقات اجتماعی" جلسه دوازدهم، سال 1353


آیه 91 سوره مومنون می فرماید: «مَا اتَّخَذَ اللَّهُ مِنْ وَلَدٍ وَمَا کَانَ مَعَهُ مِنْ إِلَٰهٍ ۚ إِذًا لَذَهَبَ کُلُّ إِلَٰهٍ بِمَا خَلَقَ وَلَعَلَا بَعْضُهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا یَصِفُونَ. خدا هرگز فرزندی اتخاذ نکرده و هرگز خدایی با او شریک نبوده، که اگر شریکی بود در این صورت هر خدایی مخلوق خود را به سویی می برد (و نظم وحدانی عالم از هم می گسست) و بعضی از خدایان بر بعضی دیگر علو و برتری می جستند! خدا از آنچه مشرکان گویند پاک و منزه است.»

اختلاف طبقاتی به معنی این است که انسان هایی که در یک جامعه زندگی می کنند اینها مثل هم نیستند، یک عده محکومند به اینکه محرومیت بکشند، رنج ببرند و خدمت گروه های دیگر را بکنند و نباید از این محرومیت ها و رنج ها گله ای داشته باشند. یک عده هم بایستی برخوردار باشند از لذت و عیش زندگی و هرچه می خواهند بکنند. آن وقت دو نفر از دو طبقه حق ندارند با هم ازدواج کنند، با هم دست بدهند، یا با هم رفاقت کنند و... چرا؟ برای اینکه او معتقد است وضع طبیعی اینگونه هست و او ذاتاً اینطور آفریده شده است و قابل تغییر و دگرگونی نیست و حالا که معتقد است حتماً مظلوم به دنیا آمده است، دیگر امید و تلاشی برای تغییر وضع خود ندارد و این را جبر بر خود می داند که بلاخره کاری هم با آن نمی توان کرد. البته در هر دوره مصلحینی پیدا می‌شدند که افکار را عوض می‌کردند و می‌گفتند این فلسفه غلط است و مردم را قانع می کردند که این وضع ظالمانه است. ما وقتی معتقد به یک خدا هستیم، به این معناست که همه مردم جامعه در یک طبقه و در یک گروه و یک طرف هستند و برابر و برادر در کنار هم هستند. یک فرد ممکن است از لحاظ شرایط خلقتی جوری به وجود آمده باشد که نابغه باشد، ممکن است کسی از پدر و مادری به دنیا آمده باشد که نابغه و با استعداد تر هستند، این اختلاف هست اما هرگز این ها منشأ اختلافات حقوقی نیست. در جامعه اسلامی با حکومت اسلامی مقررات اسلامی اینطور نیست که کسی برای درس خواندن، برای کار کردن، برای پول درآوردن و برای شاغل شدن محتاج پارتی باشد. شرایط دستیابی به قدرت و امکانات در جامعه اسلامی برای افراد خاصی مدنظر نیست و هر کس بنا به تلاش خود می تواند به آن برسد. همه می توانند در جامعه اسلامی به عالی‌ترین مقامات برسند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 60:29

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی