display result search
منو
هنر بهتر زیستن، جلسه شصت و سوم

هنر بهتر زیستن، جلسه شصت و سوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 40 دقیقه مدت قطعه
  • 80 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «هنر بهتر زیستن»، جلسه شصت و سوم،(برنامه سمت خدا) سال 1401

ما بنا را بر این گذاشتیم راهکارهایی که می تواند شخصیت یک فرد را به سلامت خود نزدیک کند بیان کنیم. چند راهکار را در برنامه قبل اشاره کردیم من جمله ارتباط با خدا بود، ارتباط با اهل بیت (ع) خصوصاً بهره گیری از ادعیه، دعاها و اینها خیلی می تواند به سلامت روح و روان من جمله شخصیت انسان کمک کند. اصلاً باید این گونه بیان کنیم که اگر هر چه انسان آن چیزهایی که با فطرت او همخوانی دارد بیشتر همراهی کند و بیشتر با آنها مأنوس باشد شخصیت انسان سلامت خود را به دست می آورد و خدایی نکرده اگر انسان از فطرت خود دور شود و دائم در غرائز خود غوطه ور شود به تدریج می بینیم که شخصیت او آسیب می بیند. چون انسان کامل و انسان جامع آن انسانی هست که بالاخره محور زندگی خود را آن پویایی و به منصه ظهور رساندن فطرت خود قرار دهد. حتی ما باید غرائز خود را هم در خدمت فطرت خود قرار دهیم. وقتی انسان حتی نیاز به جنس مخالف دارد این را باید در قالب ازدواج به آن بپردازد. یعنی این غریزه به یک امر فطری تبدیل شود که قرآن در آن آیه 21 سوره روم خداوند می فرماید همین منجر به آرامش می شود «لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا» وقتی این ازدواج رخ می دهد. یعنی به غرایز خود هم باید جهت بدهیم. جهتی که بتواند آن فطرت را اغنا کند و اشباح کند.
پس قاعده کلی برای سلامت شخصیت معلوم شد. یعنی ما هر کاری را که با فطرت خود همخوانی داشته باشد انجام بدهیم اینها می تواند به انسان آن سلامت شخصیت را بدهد. شما همین شب های قدر ببینید چه قدر حال مردم خوب می شود. چرا؟ چون به آن فطرت خود رجوع می-کنند. نیاز فطرت خود را، تغذیه برای فطرت خود فراهم می کنند. و لذا همین منجر می شود حال روحی و روانی انسان خوب می شود. یعنی شاید مدت ها انسان احساس خوب بودن را در خود داشته باشد. این حضور پر شور مردم را در ایام شب های قدر و محافل دینی، محافل قرآنی، جلسات قرآن باشکوهی که در آن الحمدلله شکل می گیرد این حال انسان ها را خوب می کند. این به سلامت جامعه کمک می کند. این یک بخشی از آن است. یک بخشی ممکن است ما از ماه مبارک رمضان خارج شویم و این سفره ها جمع شود. ولی انسان باید دنبال آن جایگزین ها هم باشد. مثلاً یک بخشی هم همین شب زنده داری است. خدا رحمت کند مرحوم حاج آقای مجتهدی می فرمودند شما گاهی اوقات پنج دقیقه قبل از اذان صبح بیدار شوید در حد یک استغفار در دل شب، استغفار کنید ببینید چه قدر آن روز حال شما خوب می شود. حس خوبی خواهید داشت. یعنی اینها را انسان می تواند به طول سال تسری بدهد. یا مثلاً تلاوت قرآن. حالا تلاوت قرآن یک موقعی از روی خود قرآن شریف خوانده شود. یک موقع می بینیم، در سنت برخی از صحابه پیامبر هم داشتیم که سور کوچک قرآن را، سور قصار قرآن را، در هر حالی می-خواندند. مثلاً همان جناب سعد به معاذ که پیامبر در تشیع جنازه او آن گونه شرکت کردند علت را از پیامبر جویا شدند، گفتند ممارست بر خواندن سوره توحید داشت. در حال قیام، در حال نشسته، دائم این سوره توحید را تلاوت می کرد. گاهی اوقات فرد پشت موتور خود نشسته است، در ماشین نشسته است، دارد قدم می زند، ورزش صبحگاهی می کند، همان سور قصار قرآن، همان مقداری را که بلد هستند، بخوانند. اینها تسری دادن برکات ماه مبارک رمضان به طول سال هم می تواند باشد.
چند نکته دیگری را هم جزء راهکارهایی که می تواند به سلامت شخصیت کمک کند، بیان کنم. از نکاتی که خیلی مهم است و الحمدلله خیلی از ماها هم رعایت می کنیم ولی ممکن است یک جاهایی سر بزنگاه دچار اختلال شویم و رعایت نکنیم این است که تمایل به ستیزه جویی را در خود کم کنیم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 40:53

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی