display result search
منو
هنر بهتر زیستن، جلسه پنجاه و یکم

هنر بهتر زیستن، جلسه پنجاه و یکم

  • 1 تعداد قطعات
  • 40 دقیقه مدت قطعه
  • 174 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون با موضوع «هنر بهتر زیستن»، جلسه پنجاه و یکم،(برنامه سمت خدا) سال 1400

حدود ده، یازده مورد از آن رفتارهایی یا کلام‌هایی که منجر به سد ارتباط بین زن و شوهر می‌شود را بیان کردیم. آن عواملی که می‌تواند ارتباط زن و شوهر را تسهیل کند و به نوعی یک موتور حرکت و پیشرانی برای خانواده باشد را شروع به شمردن می کنیم
به نظر می‌رسد که زن و شوهر هر چه برای ارتقاء سلامت روابط خود در خانواده هزینه کنند، به نوعی زیان نکردند و یک برد است و واقعاً برنده این میدان هستند. دلیل آن هم این است که امروز ما نیاز به یک مأمن گاه و خاستگاهی داریم که در آن به یک آرامشی برسیم. این‌جا غیر از خانواده به ظاهر جای دیگری نیست. خصوصاً انسان یک مونس و یک همدمی داشته باشد که بتواند با او گفتگو کند و سخن بگوید و حرف بزند. درست است که ما عوامل آرامش بخش را زیاد داریم و ارتباط با خدا به انسان خیلی آرامش می‌دهد و ارتباط با اهل بیت خیلی به انسان آرامش می‌دهد ولی از آن‌ور خود خداوند متعال یکی از عوامل ایجاد آرامش را هم خانواده قرار داده است. کارکرد خانواده این است و لذا ما باید حتماً خانواده را به این کارکرد خود نزدیک کنیم اما اگر بخواهیم به آن آرامش دست پیدا کنیم اولین گام این است که چگونه زن و مرد با همدیگر ارتباط سالمی را برقرار کنند و به چه نکات و شاخص‌هایی عمل کنند که بنای ما این است که به حدود یازده نکته اشاره کنیم. اولین نکته‌ای که می‌تواند کمک کند بحث مسئولیت‌پذیر بودن در محیط خانه است. وقتی که زن یا مرد مسئولیت‌های محوله‌ای که دارد در خانواده را به خوبی انجام می‌دهد، طرف مقابل حس خوبی به این خانه و همسر خود دارد. افرادی که می‌بینیم که مسئولیت‌گریز هستند و مسئولیت‌های خود را به خوبی انجام نمی‌دهند. مثلاً شما می‌بینید که آقا مسئولیت‌هایی دارد و تأمین نیاز مالی خانه است و توجه عاطفی به همسر است و گاهی اوقات وقت گذاشتن برای فرزندان است و وقتی که این کار را نمی‌کند، خانم دچار یک تشویش روحی و ذهنی می‌شود یا آقا وقتی می‌بیند که خانم خود در محیط خانه به آن مأموریت‌هایی که روی دوش او است به خوبی انجام وظیفه نمی‌کند و خیلی هم زیبا است که این نکته را عرض کنم، شما وقتی که روایات را می‌بینید، زن و شوهر این وظایفی که روی دوش آن‌ها در خانواده گذاشته شده است و انجام می‌دهند، خود آن یک معادل‌سازی عبادی شده است و اتفاقاً یکی از اشکالاتی که امروز وجود دارد این است که یک عده می‌خواهند به این آسیب برسانند و به مرد بگویند که مگر تو نوکر این زن و بچه هستی که خود را بکشی که یک لقمه نان در بیاوری و به خانم می‌گویند که مگر تو کلفت این خانه هستی که فقط بشوری و بسابی ولی وقتی به فرهنگ دینی خود نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که تک‌تک این رفتارها ارزشمند است و مردی که حرکت می‌کند برای به دست آوردن روزی حلال برای اهل خود، اگر عبادت ده جز باشد، نُه جز آن این است. یا خانم که در محیط خانه فعالیت‌های مرتبط با نیاز داخل خانه را انجام می‌دهد در روایت داریم که اگر خانم یک چیزی را در خانه جابه‌جا کند و مرتب کردن و جمع و جور کردن، خدا به او نظر رحمت می‌افکند. این‌ها ارزش است و ما نباید این‌ها را فراموش کنیم. اگر خداوند یک جایی پاداش زیادی می‌دهد دلیل آن این است که در این یک منفعت زیادی وجود دارد. یکی از منافع آن همین است یعنی آرامشی که می‌توانند در قبال این مسئولیت‌پذیری به یکدیگر بدهند.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 40:40

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    سلام با تشکر از سخنرانی های خوب بنده میخواستم عرض کنم که شماره ا ترتیب به هم خورده سبب میشود وقت تلف شود. بیان عوامل از قبیل ایراد نگرفتن سرزنش نکردن سپاسگزاری و..‌بسیار خوبست ولی کار ساز انست که ریز موارد به تفصیل بیاید.مثلا یکی مورد امده: خوش نمک. بجای شور. به جای ذکر عوامل نیاز به یک حل المسائل است زیرا موارد اختلاف در عین منحصر بفرد بودن تکرای هم هستند.

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی