display result search
منو
برکات وجودی حضرت فاطمه زهرا (س)

برکات وجودی حضرت فاطمه زهرا (س)

  • 1 تعداد قطعات
  • 37 دقیقه مدت قطعه
  • 99 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام محسن کازرونی با موضوع «برکات وجودی حضرت فاطمه زهرا (س)»، سال 1400

«تِلْکَ الرُّسُلُ فَضَّلْنَا بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ ۘ مِنْهُمْ مَنْ کَلَّمَ اللَّهُ ۖ وَرَفَعَ بَعْضَهُمْ دَرَجَاتٍ ۚ وَآتَیْنَا عِیسَى ابْنَ مَرْیَمَ الْبَیِّنَاتِ وَأَیَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ ۗ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلَ الَّذِینَ مِنْ بَعْدِهِمْ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَتْهُمُ الْبَیِّنَاتُ وَلَٰکِنِ اخْتَلَفُوا فَمِنْهُمْ مَنْ آمَنَ وَمِنْهُمْ مَنْ کَفَرَ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلُوا وَلَٰکِنَّ اللَّهَ یَفْعَلُ مَا یُرِیدُ»
«این پیغمبران را برخی بر بعضی برتری و فضیلت دادیم، بعضی را خدا با او سخن گفته و بعضی را رفعت مقام داده، و عیسی پسر مریم را معجزات آشکار دادیم و او را به روح القدس نیرو بخشیدیم، و اگر خدا می‌خواست پس از فرستادن پیامبران و معجزات آشکار، مردم با یکدیگر در مقام خصومت و قتال بر نمی‌آمدند، ولیکن آنان برخلاف و دشمنی با هم برخاستند، برخی ایمان آورده و بعضی کافر شدند، و اگر خدا می‌خواست با هم بر سر جنگ نبودند، و لیکن خدا هر چه مشیّتش قرار گیرد خواهد کرد.»

این آیه شریفه یک سنتی را در بشر مطرح می کند. این سنت، یک قانون الهی مختص به بشر هم نیست. در عالم حیوانات، نباتات و گیاهان این سنت و قانون را می بینید. گیاهان و حیوانات و نباتات انواع و اقسام مختلف دارند. برخی برای انسان نافع و برخی مضر هستند. نظام احسن الهی اقتضا می کند که جهان از این تفاوت ها شکل بگیرد. در مجموع یک مصلحت عالی و یک حکمت متعالی بر این عالم و نظام سایه افکنده است که این تفاوت ها را با این نگاه حکیمانه جلوه می دهد. انسان در این عالم عظمت علم الهی و حکمت خداوند را حس و مشاهده می کند. اگر بی جهت، ذره ای در این عالم به صورت غیر حکیمانه دستکاری شود ممکن است به فاجعه ای ختم شود. تفاوت در انسان ها با حیوانات و... در این است که در غیر انسان بحث تکلیف مطرح نیست و لذا عقوبتی هم ندارند و تفاوت های آنها دارای رمز و راز خاص به خود است اما در میان انسان ها تفاوت اعم از نژاد، رنگ، زبان، اندیشه و... زیاد است. اینها از حکمت الهی است که انسان در دامن این تفاوت ها پرورش پیدا کند. منتها چون بحث تکلیف و عقوبت در انسان مطرح است، این تفاوت ها در حدی که به عقل و فهم انسان لطمه نزند مشکلی ندارد. بالاخره هر کسی یک استعداد و نبوغ و فهمی دارد که اینها است که جهان را آماده تعامل می کند. یکی از این تفاوت ها تفاوت و ویژگی های انبیاست که اینها مختص انبیا است. علم و فهم و درک آنها از فهم عمومی بسیار بالاتر است. چرا؟ چون بحث الگوگیری و اسوه گیری مطرح است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 37:13

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی