display result search
منو
شرح بیانیه گام دوم، جلسه چهارم

شرح بیانیه گام دوم، جلسه چهارم

  • 1 تعداد قطعات
  • 25 دقیقه مدت قطعه
  • 298 دریافت شده
سخنرانی حجت الاسلام سیدمحمدحسین راجی با موضوع "شرح بیانیه گام دوم"، جلسه چهارم، سال 1397


امشب دو فراز دیگر گام دوم را می خواهم بگویم.
«برای همه‌چیز می توان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است؛ آنها هرگز بی‌ مصرف و بی ‌فایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همه‌ی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دوره‌ای بدرخشد و در دوره‌ای دیگر افول کند. هرگز نمی توان مردمی را تصوّر کرد که از این چشم‌ اندازهای مبارک دل ‌زده شوند. هرگاه دل‌ زدگی پیش آمده، از روی‌گردانی مسئولان از این ارزشهای دینی بوده است و نه از پایبندی به آنها و کوشش برای تحقّق آنها.»
حضرت آقا می فرمایند: «همه چیز تاریخ مصرف دارد ، یکی از چیز هایی که تاریخ مصرف ندارد شعار های انقلاب است.» خود حضرت آقا دلیلش را مطرح می فرمایند: «زیرا فطرت بشر در همه عصر ها با آن سرشته است؛ یعنی اهداف و آرمان و شعار های این انقلاب تماما فطری است. چون اسلام فطری است. دستوری که اسلام می دهد یک دستور کاملا فطری هست. یعنی همه فطرت ها این را قبول می کنند.»
شعار های انقلاب چه چیز هایی هست که تاریخ مصرف ندارد و فطری هست. حضرت آقا هشت نمونه مطرح می فرمایند:
1 – آزادی ، 2 – اخلاق ، 3 – معنویت ، 4 – عدالت ، 5 – استقلال ، 6 – عزت ، 7 – عقلانیت ، 8 – برادری
«هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دوره ای بدرخشد و در دوره ای دیگر افول کند . هرگز نمی توان مردمی را تصور کرد که از این چشم اندازهای مبارک دل زده شوند.»
یعنی هیچ کس از این هشت مورد که گفتیم و از آرمان های نظام دل زده نمی شود و هیچ وقت تاریخ اتفاق نمی افتد که یک نفر بگوید شعار های انقلاب اسلامی مثلا مال چهل سال پیش بود، مال صد سال پیش بود. اصلا این اتفاق نخواهد افتاد. حضرت آقا اشاره می فرمایند: «هر گاه دل زدگی پیش آمده، از روی گردانی مسئولان از این ارزشهای دینی بوده است و نه از پایبندی به آنها و کوشش برای تحقق آنها.»
عملکرد مسئولین هست که برای مردم دل زدگی ایجاد می کند و نه شعار های نظام. این هشت شعار را یک بار دیگر بگوییم و بگوییم چه اتفاقی در دوران های مختلف این چهل سال افتاد که نسبت به این شعارها بعضا دل زدگی پیدا شد. اولین موردی که حضرت آقا می فرمایند: آزادی است: در کدام مقطع چهل ساله جمهوری اسلامی بود که آزادی از مردم سلب شد؟ در مقاطع ابتدایی انقلاب اسلامی. در آن دوران یک مشت انسان های کج فهم بودند، یک مشت انسان هایی بودند که نه از انقلاب چیزی متوجه می شدند و نه از اسلام چیزی متوجه می شدند ، آزادی را از مردم سلب می کردند. دومین مورد اخلاق و معنویت؛ در یک دوران هایی بعضی از مسئولین ما شعارشان این شد که از اخلاق و معنویت فاصله بگیرند. تمام شعارها این شد که ما چه کار به اخلاق و معنویت داریم.روز به روز در این بحث وضع خراب تری شد. عدالت یک مورد دیگری است که حضرت آقا می ¬فرمایند: یک دورانی ما یک مسئولی داشتیم که شعارش عدالت بود، اما چون این مسئول ما از ولایت فاصله گرفته بود و معنای دقیقی از عدالت را متوجه نمیشد دل زدگی به نام عدالت درست کرد.
شعار بعدی استقلال است؛ ما در یک دوره چهل سالگی مان استقلال از بین رفت، از یک کنار هر چه لایحه استعماری بود قبول شد. مورد بعدی عزت است؛ دوران هایی ما داشتیم که عزت از بین رفت. مورد بعدی عقلانیت است؛ عقلانیت یکی از شعارهای انقلاب است. شعار انقلاب یک شعار کاملا عقلایی است . این شعار انقلاب هستش که همه جا را فرا می گیرد.
بله اینکه آدم در مقابل ظلم بایستد و ظلم ستیز باشد و عدالت محور باشد و بگوید چرا اختلاس و حقوق نجومی است، اینها همه اش سر جای خودش است . اما اگر بیاییم یک ادعایی بکنیم و هیچ وقت هم نتوانیم آن را ثابت بکنیم. این نتیجه اش دل‌زدگی می شود و نتیجه اش این می شود که مردم نسبت به نظام اسلامی بد بین بشوند . عملکرد مسئولین مستقیما اثر میگذارد روی اینکه مردم نسبت به نظام اسلامی دل زده بشوند . یعنی اگر یک حقوق نجومی اتفاق افتاد مطمئن باشید از این طرف هم دل زدگی از نظام اسلامی اتفاق می افتد. از ایستادن روی عدالت دل زدگی ایجاد نشد؛ بلکه وقتی عدالت را گذاشتیم کنار دل زدگی ایجاد شد.
حضرت آقا در فراز بعد جمله ای می فرمایند: که به این فراز مربوط هست، «انقلاب اسلامی همچون پدیده ای زنده و با اراده ، همواره دارای انعطاف و آماده ی تصحیح خطاهای خویش است، اما تجدید نظر پذیر و اهل انفعال نیست.» یعنی اگر ایرادی باشد قبول می کند اما تجدید پذیر نیست؛ اینکه بگوییم انقلاب اسلامی آرمان هایش اشتباه بوده اصلا اینطور نیست.
فرمودند بعضی از مسئولین ما در گوشه و کنار کشور به نسخه بیگانگان اعتماد بیشتری دارند تا به نسخه داخلی و این هم خطای بزرگی است. شما ملاحظه کنید همین سیاست جمعیتی غربی ها که فرزند کمتر و زندگر بهتر سیاست اروپایی است، سیاست غربی است. خودشان هم عمل کردند و امروز دچار مشکل هستند و دارند جایزه میدهند که خانواده ها فرزند دار بشوند. می خواهند جبران کنند عقب ماندگی را و فایده هم ندارد. این سیاست و نسخه غربی را بعضی قبول کردند.
ما چند سال قبل اصرار کردیم و در سخنرانی و جلسات خصوصی با مسئولین گفتیم که موانع تولید نسل را بردارید . مسئولین هم قبول کردند و تصدیق کردند حرف ما را، منتهی در مدیریت های میانی متأسفامه موانعی وجود دارد.
«انقلاب اسلامی همچون پدیده ای زنده و با اراده ، همواره دارای انعطاف و آماده ی تصحیح خطاهای خویش است ، اما تجدید نظر پذیر و اهل انفعال نیست . به نقد ها حساسیت مثبت نشان می دهد و آن را نعمت خدا و هشدار به صاحبان حرف های بی عمل می-شمارد.»
قلّه بیان حضرت آقا همین جمله است، ما موقعی که انقلاب اسلامی کردیم و بعد از آن نظام اسلامی شکل گرفت یعنی قانون اساسی شکل گرفت، بعضی ها گفتند کار انقلاب اسلامی بس است و از این به بعد قوانین باید جاری شود.
حضرت آقا در دیدار جمعی از دانشجویان می فرمایند: «در مجموعه انقلاب از اول انقلاب یک تفکر غلطی وجود داشت و آن این بود که انقلاب تا وقت تشکیل نظام است، وقتی که نظام تشکیل شده بود و نهاد ها و مقررات و دیوان سالاری مستقر شد دیگر انقلاب برود دنبال کارش. دیگر کاری به انقلاب نداریم. انقلاب را هم معنا می کردند به تنش، دعوا، سر و صدا و کارهای غیر قانونی، یک چنین تفکری برای امروز نیست و از روز اول انقلاب چنین تفکری وجود داشت. این تفکر غلط است و انقلاب مراحلی دارد، آنچه از اول انقلاب در سال 57 اتفاق افتاد مرحله اول انقلاب بود یعنی انفجار در مقابل نظام غلط باطل طاغوت و ایجاد یک نظام جدید بر مبنای آرمان ها و ارزش های نو با تعابیر نو و مفاهیم نو. این مرحله اول انقلاب بود و بعد در مرحله دوم این نظام بایستی ارزش ها را محقق می کرد. انقلاب تمام نمی شود، انقلاب استمرار دارد، انقلاب ادامه دارد، انقلاب متوقف نمی شود ، یک سیرورتی وجود دارد.»
سیرورت یعنی شدن ، شدن دائم و تحویل دائمی در مسیر انقلاب . یک سیرورتی دائمی وجود دارد که این سیرورت دائمی به تدریج آن آرزو های بزرگ و آن ارزش های والا را و آن آرمان ها را در جامعه تحقق می بخشد. چون ما هنوز به تمام اهدافمان نرسیدیم کماکان انقلاب باید حرکت کند تا به تمام اهدافش برسد. ما انقلاب کردیم بعد نظام اسلامی تشکیل دادیم و مردم رأی دادند و شد جمهوری اسلامی اما هنوز به دولت اسلامی نرسیدیم.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 25:46

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    صدا خرابه
  • کاربر مهمان
    صدای سخنرانی خیلی بده
  • کاربر مهمان
    این قسمت خراب است
  • کاربر مهمان
    سخنرانی به این مهمی چرا اینقدر بی کیفیت است .اصلا نمیشه گوش کرد از بس اعصاب خورد کن هست.درستش کنین آخه ی بازدید نباید بکنید ببینید خوبه یا نه !؟ شما که زحمت میکشین و کارو میکنین پس درست انجام بدین .متشکر
  • کاربر مهمان
    صدا خراب است متشکریم تصحیح کنی
  • کاربر مهمان
    صدا خرابه اصلاح کنید

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی