display result search
منو
نظام خانواده از نظر آیات قرآن و روایات اهلبیت (ع)، جلسه دوم

نظام خانواده از نظر آیات قرآن و روایات اهلبیت (ع)، جلسه دوم

  • 1 تعداد قطعات
  • 34 دقیقه مدت قطعه
  • 466 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام دکترناصر رفیعی با موضوع «نظام خانواده از نظر آیات قرآن و روایات اهلبیت (ع)»، جلسه دوم، سال 1400

«وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ»
«و باز یکی از آیات (لطف) او آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در کنار او آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما رأفت و مهربانی برقرار فرمود. در این امر نیز برای مردم بافکرت ادله‌ای (از علم و حکمت حق) آشکار است.»

یکی از نشانه های خدا این است که می فرماید برای شما همسر آفریدیم. در اسلام طبق روایات، هیچ ساختمانی به اندازه نظام و ساختمان خانواده در نزد خدا محبوب نیست. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود : «ما بُنِیَ فی الإسلامِ بِناءٌ أحَبَّ إلى اللّه ِ عزّوجلّ ، وأعَزَّ مِنَ التَّزویجِ. در اسلام هیچ بنایى ساخته نشد که نزد خداوند عز و جل محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج باشد.»

خانواده در اسلام به حدی مهم است که نصف دین حساب شده است. و خدمت به خانواده به عنوان یک عبادت حساب، و ثواب شهید برای آن در نظر گرفته شده است.
نظر اهلبیت(ع) و آیات و روایت جهت استحکام این نظام خانواده چیست. چه کار باید بکنیم تا این نظام مبارک دچار تزلزل نشود. برای اینکه در اسلام خانواده محکم باشد و دل به یکدیگر جذب باشد، توصیه هایی شده است. اگر بخواهیم خانواده اهلبیتی باشیم باید دارای چه ویژگی هایی باشیم. اصل بعدی اصل معنویت است. خانواده نیاز به معنویت دارد. نیاز به روح عبادت دارد.
اگر یک خانواده از معنویت یعنی نماز، روزه، دعا، لقمه حلال، رابطه با خدا و... دور شود، این خانواده خانواده سسست و متزلزلی خواهد بود. اسلام تاککید دارد که باید این اصول در خانواده پر رنگ باشد.

«وَلَا تَنْکِحُوا الْمُشْرِکَاتِ حَتَّىٰ یُؤْمِنَّ ۚ وَلَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَیْرٌ مِنْ مُشْرِکَةٍ وَلَوْ أَعْجَبَتْکُمْ ۗ وَلَا تُنْکِحُوا الْمُشْرِکِینَ حَتَّىٰ یُؤْمِنُوا ۚ وَلَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَیْرٌ مِنْ مُشْرِکٍ وَلَوْ أَعْجَبَکُمْ ۗ أُولَٰئِکَ یَدْعُونَ إِلَى النَّارِ ۖ وَاللَّهُ یَدْعُو إِلَى الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ ۖ وَیُبَیِّنُ آیَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ»
«و با زنان مشرک ازدواج مکنید مگر آنکه ایمان آرند و همانا کنیزکی با ایمان بهتر از زن آزاد مشرک است هر چند از (حسن و جمال) او به شگفت آیید، و زن به مشرکان مدهید مگر آنکه ایمان آرند و همانا بنده مؤمن بسی بهتر از آزاد مشرک است هر چند از (مال و حسن) او به شگفت آیید. مشرکان (شما را از راه جهل) به آتش خوانند و خدا از راه لطف و مرحمت به بهشت و مغفرت دعوت کند و خداوند برای مردم آیات خویش بیان فرماید، باشد که هشیار و متذکر گردند.»

نطفه، شیر، لقمه در فرزند اثر دارد.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود که اگر خدا پنج چیز به شما بدهد، خیر دنیا و آخرت را به شما داده است.
«مَنْ اُعْطِىَ لَهُ خَمْسا لَمْ یَکُن لَهُ عُذرٌ فى تَرکِ عَمَلِ الآخِرَةِ: زَوْجَةٌصالِحَةٌ تُعینُهُ عَلى اَمرِ دُنْیاهُ و آخِرَتِهِ و بَنونَ اَبرارٌ و مَعیشَةٌ فى بَلَدِهِ و حُسنُ خُلقٍیُدارى بِهِ النّاسَ و حُبُ اَهل بَیتى؛
به هر کس پنج چیز داده شد، بهانه اى در ترک کار آخرت ندارد: زنى شایسته که او رادر امور دنیا و آخرتش یارى کند، فرزندانى خوب، امکاناتى در شهر خود و اخلاقى خوب که با آن، با مردم مدارا کند و دوستى خاندان من.»

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 34:47

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی