display result search
منو
تفسیر سوره ی حجرات، جلسه پانزدهم

تفسیر سوره ی حجرات، جلسه پانزدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 58 دقیقه مدت قطعه
  • 73 دریافت شده
سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع "تفسیر سوره ی حجرات"، جلسه پانزدهم، سال 1399

در فراز قبل صحبت از رسالت نبی اکرم و برنامه ای که حضرت برای هدایت عالم و خبری که آوردند است و نحوه مواجهه ما با خبر حضرت؛ که در مقابل حضرت مواظب باشید، رفعت صوت نداشته باشید، جهر بالقول نداشته باشید، بلکه به عکس غض در صوت داشته باشید و مراقب باشید که قلبتان از مدار تقوا خارج نشود که خروج از مدار تقوا موجب می شود انسان در مقابل خبر نبی اکرم و صوت حضرت خضوع و خشوع نکند و بخواهد صوتی در مقابل صوت حضرت داشته باشد.

در مقابل آن فراز که نحوه مواجهه ما با نبأ و رسالت نبی اکرم را در عالم معین می کند که چطور باید برخورد کرد، یک هشدار می دهد که یک جریانی در داخل خود امت است که با طرح حضرت مقابله می کند؛ می خواهد با خبر حضرت، در مقابل رسالت حضرت تقدم پیدا کند، می خواهد در مقابل نبأ حضرت رفعت صوت داشته باشد. هشدار می دهد که یک چنین جریانی در امت است و شما مراقب باشید که در فتنه آنها گرفتار نشوید و از آن طرف هم به تعبیری هدایت می کند. به ما آدرسی می دهد که یک صاحب قلب سلیم و یک تقوای قلبی است که غض صوت در مقابل نبی اکرم دارد و اوست که حامل خبر نبی اکرم و رسالت نبی اکرم است. شما نبأ نبی اکرم و خبر حضرت را از طریق او دنبال کنید.

بعد از این که نحوه مواجهه با نبأ نبی اکرم را در عالم اسلام می گوید، توضیح می دهد که دو نوع جریان است؛ جریان غض صوت و جریان رفعت صوت و طبیعتا تذکر داده می شود که شما باید جزو کسانی باشید که غض صوت دارند. اگر ندارید و اهل آن حجرات هم نیستید. باید پایداری کنید، صبر کنید تا حضرت مطلبی را برای شما بیاورند.
در مقابل او هشداری می دهد از یک نبأ فاسق، می فرماید: اگر فاسقی خبری برای شما آورد شما تبین کنید، مبادا درگیر شوید و از سر جهالت عمل انجام بدهید. اگر انجام دادید وقتی فضا روشن شد ندامت پیدا می کنید.

فاسقی که این سوره ناظر به اوست مطلق فاسق را می گیرد، اما این فاسقی که در وزان این سوره خبری آورده درون خود امت است و می خواهد امت را به هم بریزد. این کیست که می خواهد کم کم خبرش جای خبر حضرت بنشیند و رفعت صوت پیدا کند؟ این را هم اشاره کردیم که خبر ممکن است یک خبر باشد و بعد این خبر به تدریج به اخبار تبدیل می شود. حضرت یک خبر را از عالم غیب می آورند:«لا اله الا الله» یا «قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحى إِلَیَّ أَنَّما إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِد» ولی این خبر به یک دین و به شرایع تبدیل می شود.

این طور هم نیست که این خبر همین گونه بماند، یک نفر هم در مقابل خبر حضرت، خبر می آورد و آن خبر تبدیل می شود به صدها هزار کتابخانه که الان هم وجود دارد. این خبری که فاسق ها آوردند و الان تطبیق می دهند، این خبری که به قول خودشان در مقابل انبیاء روشنگری آوردند، عصر جدیدی در مقابل عصر انبیاء شروع کردند، این خبر الان به هزاران کتابخانه تبدیل شده ولی همه اخبار فاسق هستند.

بین فاسق و فاسق العمل را هم باید تفکیک کرد. مؤمن خودش فاسق نیست ولی یک جایی ممکن است عملش فسق باشد، این فاسق العمل است. این آیه ناظر به فاسق العمل نیست. فاسق کسی است که خودش از دایره توحید بیرون است؛ این در درون امت است و از دایره نبوت و رسالت و ولایت بیرون است ولی می خواهد یک کاری کند. ذیل این فاسق مجموعه ای از فساق جمع می شوند. کسانی که حول آنها جمع می شوند و ولایت آنها را قبول می کنند اینها فاسق هستند. این فاسقی که عهدها را به هم ریخته و روابط را قطع کرده پیداست که کاری در عالم دارد و می خواهد فساد به پا کند.

این نبأ فاسق با شهوت و شبهه ای که در امت ایجاد میکند، فضای جامعه را کور می کند. فضای امت را تاریک و چشم ها را کور می کند. آدم می تواند با حضرت تبین کند. می فرماید: «وَ لکِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الْإیمان » شاید استدراک از آن درست باشد که فاسقی می آید و خبری می آورد. قصد دارد شما را به درگیری بکشاند و فضای تاریک ایجاد کند. تا وقتی هم فضا روشن نشود، شما نمی فهمید که چه اتفاقاتی افتاده است. ممکن است قرن ها شما را با خود ببرد.

وظیفه مؤمنین و افراد امت این است که در مقابل جریان فسق تبین کنند و این تبین با نبی اکرم و امیرالمؤمنین انجام می شود. خدای متعال به انسان دو سرمایه عطا کرده تا در مقابل فسق استقامت کرده و در وادی نور حرکت کنند. یکی سرمایه حب الایمان و دیگری سرمایه کراهت از کفر و فسق و عصیان است. کسی که از این دو سرمایه استفاده کند و خودش را رشد دهد، راشد است. خداوند مؤمنین را دعوت میکند تا به دنبال راشدین بروند. در جایی دیگر آدرس این راشدین را به نبی اکرم و گروهی از خواص نسبت میدهند. پس اگر کسی قصد مقابله با این جریان و حرکت در وادی نور را دارد، باید از سرمایه حب الایمان و کراهت از کفر استفاده کند و به دنبال نور نبی اکرم و امیرالمؤمنین برود.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 58:05

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی