display result search
منو
مقدماتی بر فهم ما از عقائد اسلامی، جلسه شانزدهم

مقدماتی بر فهم ما از عقائد اسلامی، جلسه شانزدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 47 دقیقه مدت قطعه
  • 185 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام والمسلمین حامد کاشانی با موضوع «مقدماتی بر فهم ما از عقائد اسلامی»، جلسه شانزدهم، سال 1400

در علم باری تعالی و در ذهن رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و امیر مومنان علیه السلام مشخص است که عقاید چیست و باورها چه باید باشد. اما این که این باورها چگونه به جامعه تزریق و تبیین شود عوامل مختلفی دارد. شرایط حکومت ها، میزان باورمندی مردم به دین، فرقه های غالب، انسان های پای کار و... همه تاثیرگذار است. مثال: در ذهن ما آتاتورک یک تئوریسین لائیک و کسی که مردم را از خدا و پیامبر دور می کند هست. اما اگر از دید و بستر کشور ترکیه نگاه کنید آتاتورک منجی علویان است. علویان ترکیه گروهی از فرقه شیعه هستند که به خاطر دور شدن از فقها، مناسک و فقه آنها دچار تحلیل و ضعف شده است. دو چیز برای آنها مهم است. یکی فضای محبت به امیرالمومنین و بیشتر در غالب تصوف و دوم بیزاری از دشمنان اصلی امیرالمومنین که خیلی اظهار هم می کنند. (نوع مراسم و عبادات هویت ساز است) از این جهت اهل سنت ترکیه طبعا با این جریان کنار نمی آیند و چون این نوع شیعه زیاد در قید و بند نماز و... نیستند، بهانه برای تکفیر و بی دین معرفی کردن آنها زیاد است. لذا هرچه دولت اسلامگراتر باشد فشار بر روی این نوع شیعه بیشتر است و هرچه دولت لائیک تر باشه به آنها هم کمتر کار دارد.

ما نمی توانیم به راحتی روی موضوعات، به ظواهر آن به راحتی قضاوت کنیم. آن که خیال می شود منادی بی دینی است، به گونه ای به دنبال ایجاد آزادی دینی برای یک جریان است. کما اینکه امروز شیعیان عربستان از دولت سکولار استقبال می کنند. چون زهر کمتری برای آنها دارد تا دولت دائش مسلک ظاهرا دیندار وهابی.
آدم هایی که دیندارتر هستند اگر اخلاق مدار نباشند دیکتاتورتر می شوند. دین یک وسیله خیلی خطرناک ارزنده است. چیزهای خوب آفت دارد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 47:24

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی