display result search
منو
حال خوب، جلسه نوزدهم

حال خوب، جلسه نوزدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 46 دقیقه مدت قطعه
  • 328 دریافت شده
نام سریالی : حال خوب
خطیب : حجت الاسلام علیرضا پناهیان
مناسبت مذهبی : ماه رمضان
سخنرانی از حجت الاسلام علیرضا پناهیان با موضوع «حال خوب»، جلسه نوزدهم، سال 1400

زبان قرآن یک زبان روان کاوانه و روان شناسانه است. یعنی اگر ما از بین دانش های موجود بخواهیم یکی از دانش ها را با ادبیات قرآن نزدیکتر بدانیم یقینا ادبیات قرآن به ادبیات روانشناسی نزدیک خواهد بود. در قرآن انسان ها را طبقه بندی کرده، شخصیت آنها را نامگذاری و ویژگی های روحی آنها را بیان می کنند. طبقه بندی قرآن مطابق با طبع و شخصیت آدم ها است.

شما ممکن است در هر دین و آئین و جامعه ای انسان سالم یا نا سالم از نظر روانی پیدا کنید. تست های روانشناسی معمولا جهانی است. در دنیا پیج ها و کتاب های روانشناسی معمولا از پر فروش ترین ها هستند چرا که از درد مشترک انسان ها صحبت می کنند. قرآن وقتی می گوید کافر یا مومن، نه به جغرافیا ربط دارد نه به مسائل ایدئولوژیک که مثلا ما مسلمان هستیم یا مسیحی. قرآن در مسلمانان و غیر مسلمانان به شما کافر یا منافق معرفی می کند. اختصاص به سرزمین خاصی ندارد.
تلقی عمومی غلط از دین این است که شما از لحاظ روانی می توانی آدم سالمی باشی یا نباشی ولی این خدا و دین را می توانی قبول داشته باشی یا نداشته باشی. اگر دین را چیزی جدای از طبیعت انسان بدانید دچار برداشت اشتباه از دین شده اید.

دین یک نرم افزار است هم در جهت روانشناسی و روانکاوی و هم در جهت اصلاح روانی. و قرآن هم کتاب همین دین است. اگر در قرآن می گوید کافر یعنی دچار قلب مریض است و بیماری روانی دارد. اگر کسی صدمه روانی خورده است معمولا به انتخاب های خودش بر می گردد. منافق یا کافر در قرآن رفتار شناسی می شود. در واقع خدای متعال در قرآن می فرماید اگر کسی مشکل روحی روانی نداشته باشد دین را پس نمی زند.

بیماری های روانی به دو دسته تقسیم می شوند.:
بیماری هایی که باعث قطع ارتباط فرد با خودش می شود. دوم که شدیدتر است بیماری هایی که باعث می شود ارتباط فرد با واقعیت قطع شود.

دین برنامه ای برای سلامت روانی انسان و سلامت جامعه است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 46:31

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی