display result search
منو
تحول خواهی و عبور از دوران غرب گرایی

تحول خواهی و عبور از دوران غرب گرایی

  • 1 تعداد قطعات
  • 43 دقیقه مدت قطعه
  • 239 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام علیرضا پناهیان با موضوع «تحول خواهی و عبور از دوران غرب گرایی»، سال 1399

یکی از مهم ترین سخنرانی های هر ساله مقام معظم رهبری در روز 14 خرداد ماه است. ایشان در 14 خرداد امسال موضوع بسیار مهم تحول و تحول خواهی در جامعه را تبیین کردند و امام راحل را امام تحول خطاب کردند. هم چنین اسباب این تحول را در بیانیه گام دوم فرمودند.
کلمه تحول، معنی عمیق تر و با ثبات ترکلمه تغییر است. به این صورت که اگر شما عمیقا یک تغییری در وجود یا محیط خود ایجاد کنید، می گویند تحولی به وجود آمده است. و طبیعت انسان به این صورت است که حالت تحول گریزی دارد و ترک عادت برایش دشوار است. تا این حد که ما در دعای یا مقلب القلوب می بینیم آنقدر این امر سهمگین است که فقط کار خداست.
متاسفانه در جامعه ما این تحول گریزی و عافیت طلبی توسط برخی از افراد تئوریزه شده. این هیئت اندیشه ورزی که مقام معظم رهبری به بسیج فرمودند، برای مقابله با همین امر است. برای اینکه در امور تحول و پیشرفت حاصل کند. مهم ترین عاملی که جلوی تحول خواهی را می گیرد غرب گرایی است.
ریشه عافیت طلبی در انسان بی ایمانی است. انسانی که تحول خواه است اهل توکل به خدا است. کسانی می توانند در جامعه تحول ایجاد کنند که به نصرت الهی ایمان داشته باشند. آن کس که روند مدیریت تحول جامعه دست اوست، امام جامعه است و وظیفه افراد جامعه پذیرفتن و عمل کردن دستورات اوست. ولایت مداری از یک جهت یعنی پذیرفتن امام تحول برای تحول.
لیبرال ها خواهان همرنگ شدن با جامعه جهانی هستند. فلذا نمی خواهند چیزی را تغییر دهند و به نحوی تحول گریزی دارند. متاسفانه آن طور که باید تبلیغات جهت معرفی چهره واقعی لیبرال ها و غرب گراها انجام نشده و از آن طرف دفاع لازم از انقلاب صورت نگرفته و بعضا خیلی بد دفاع می کنند و بوی محافظه کاری از حرف هایشان شنیده می شود.
موضوع اصلی ما ایجاد تحول است چون ما منتظر امام زمان علیه السلام هستیم. تغییر دادن اوضاع دو عالم، موضوع دعای ندبه ما است.
مقام معظم رهبری در اول سال نو مردم را به جهش تولید فرا خواندند و جهش تولید یعنی ایجاد تحول در تولید. در قرآن کریم خداوند متعال می فرماید وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم مردم را به امر جامع فرا می خوانند کسی حق نداره به امر دیگه ای بپردازد.
سنی که در ان انسان آمادگی کامل برای ایجاد تحول را دارد سنین نوجوانی است و به همین علت وقتی قرار باشد تحولی ایجاد شود نوجوانان و جوانان زیادی جذب می شوند. در همین بحث تحول خواهی سه قشر جذب می شوند، یکی قشر جوانان است و دیگری قشر خاکستری و قشر سوم قشر امیدوار به متحول شدن جامعه است.
یک گروهی که لازم است بحث تحول خواهی را به گوش آن ها برسد گروه افراد با ایمانی است که ایمانشان ایستا است. این افراد جلوه مناسبی از دین ارائه نمی کنند.
تحول خواهی یک چیزی در درون انسان ها است. انسان از همان بدو تولد شروع می کند به ایجاد تحول.
اگر ما نتوانیم تحول را به نفع جامعه مدیریت کنیم آنگاه همین تحول به ضرر ما می شود. خداوند ایستایی را دوست ندارد. لذا اگر انسان به سمت بهشت تحول پیدا نکند آنگاه تحول به سمت دوزخ پیدا می کند.
در روایات یکی از مباحثی که به تحول ربط می کند بحث عجب است. عجب یعنی حالتی که انسان در آن حال به خودش راضی باشد. حتی می فرمایند اگر گناه می کردی بهتر از این بود که راضی بشی به این حالت. یعنی خوب بودن مانع تحول پذیری نمی شود. اینکه خوب باشی و دیگر هیچ این عین نابودی است. اینکه اولیای خدا استغفار می کردند به خاطر همین مسئله بود.امیرالمومنین استغفار می کرد که خدایا وضع من را بهتر از این قرار بده. می خواستند وضع خودشان را تغییر بدهند.
هم چنین در روایات آمده که یاران امام زمان در زمین عمران و آبادانی ایجاد میکنند. زمینی که خراب شده. درجای دیگری می فرمایند زمین به خاطر گناهان خراب میشود. باید گفتمان وسیعی در سطح جهان برای مبحث تحول خواهی صورت بگیرد. از نظر روانی کسی که تحول گریز است انسان سالمی نیست. از جهت اجتماعی فلاکت های ما از عافیت طلبی و تحول گریزی است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 43:37

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی