display result search
منو
شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه بیست و یکم

شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه بیست و یکم

  • 1 تعداد قطعات
  • 62 دقیقه مدت قطعه
  • 304 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با موضوع "شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق"، جلسه بیست و یکم، سال 1389

بعد از ماه رمضان باید نور و پاکی دل هایمان را حفظ کنیم، اما چگونه؟ یک سری مراقبت های ویژه ای هست که می تواند نجات بخش باشد.

در دعای وداع ماه مبارک رمضان در فرازی از این دعا می خوانیم: خدایا ما در این روز عید فطر از همه گناهان خود استغفار می کنیم و هر فکر و نیت بدی که در وجودمان هست از همه آن ها توبه می کنیم؛ توبه ای که بعد از آن دیگر مرتکب گناه نشویم. خداوند متعال توابین را دوست دارد.

انسان وقتی احساس کند که خدا او را دوست دارد، خودبخود از گناه بیزار می شود. بعد از ماه مبارک رمضان احساس دوری از گناه در وجودمان نمایانگر می شود و این از برکات این ماه مبارک است. برای اینکه بتوانیم نورانیت کسب شده در این ماه مبارک را حفظ کنیم، بایستی الهامات قلبی را مغتنم بشماریم و به حرف های لطیف و قشنگ دل یا عقلمان توجه داشته باشیم و عمل کنیم. گوش دادن به حرف های دلمان بسیار گره گشاست. امیرالمومنین (ع) می فرماید: «از گمانه زنی های اهل تقوا حساب ببرید؛ چرا که خداوند حق را بر زبان آنان جاری می کند.» خداوند جان انسان را طاهر و نیک آفریده است و در ماه مبارک رمضان جان آدمی نورانی می شود. بایستی پس از ماه مبارک رمضان سقوط نکنیم و با مراقبت از اعمالمان نورانیت جانمان را حفظ کنیم؛ اما شیطان همیشه در تلاش هست که انسان را یا مأیوس و یا مغرور کند و مانع حرکت انسان در مسیر رشدش می شود. در ماه مبارک رمضان بایستی به آمرزیده شدن خود ایمان داشته باشیم؛ بنابراین دو راه ویژه برای مراقبت از نورانیتمان توجه به الهامات وجودی و عدم توجه به وسوسه های شیطان است.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 62:59

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

  • کاربر مهمان
    عالی... خدا خیرتون بده ان شاء اللّه
  • کاربر مهمان
    بسیار عالی

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی