display result search
منو
شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه دوازدهم

شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق - جلسه دوازدهم

  • 1 تعداد قطعات
  • 52 دقیقه مدت قطعه
  • 234 دریافت شده
سخنرانی از حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با موضوع "شرح و تفسیر دعای مکارم الاخلاق"، جلسه دوازدهم، سال 1389

در فراز دیگری از دعای مکارم الاخلاق می خوانیم: «خدایا به قدرت خودت آن چه که از خرابی ها در وجود من هست را اصلاح بفرما.» رسیدن به حکمت و افزایش قدرت فهم یکی از ثمرات ماه رمضان است.

خداوند متعال بخشاینده و جبران کننده است. امام سجاد (ع) می فرماید: «والله من از کسی که نجات پیدا می کند تعجب نمی کنم و تعجبم از کسی است که هلاک می شود.»

وقتی ما کار ناشایستی می کنیم، هم به خدا بی احترامی کرده ایم و هم خودمان را نابود کرده ایم. وقتی ما تقاضای توبه داریم یعنی درخواست می کنیم که خداوند خراب کاری های ما را جبران کند.

قواعدی بر عالم حاکم است و این قواعد آثاری دارد. هر عملی در عالم اثر وضعی دارد. گناه سبب لطمه شدید به روح انسان می شود. امام علی (ع) در روایتی می فرماید: «ترک گناه راحت تر از توبه است.» توبه واقعی امری دشوار است؛ ولی جبران کننده لطمه های روحی است که در اثر گناهان ایجاد شده است. توبه باعث تواضع و تضرع شدید می شود و انسان را به خداوند علاقه مند می کند. همه گناهان در عالم دارای اثر وضعی هستند؛ بنابراین درخواست اصلاح خراب کاری های ما امر ساده ای نیست و حائز اهمیت است. ما باید متضرعانه برای اصلاح خرابی های ناشی از گناه در وجودمان دعا کنیم و باید نسبت به قدرت حضرت حق یقین و باور داشته باشیم.

هیچ کس مانند خداوند قادر نیست و خداوند بر هر امری تواناست. اگر مقدار توجه ما به قدرت لایزال الهی کم شود، احساس سرگشتگی و تحیر در ما پیدا می شود و زندگی مان سرشار از ترس می شود؛ اما اگر بدانیم خدای ما قادر مطلق است، دیگر ترس برای ما بی معنی می شود. اگر به قدرت الهی توجه داشته باشیم، دیگر خساست و حسادت در وجودمان راهی ندارد و انسان به مقام رضای الهی دست می یابد.

قطعات

  • عنوان
    زمان
  • 52:38

مشخصات

ثبت نقد و نظر نقد و نظر

    تاکنون نظری ثبت نشده است

تصاویر

پایگاه سخنرانی مذهبی